| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Mεγάλη η πιθανότητα πρόκλησης μόνιμων ζημιών στη γερμανική οικονομία από τον κοροναϊό

 

Τετάρτη, 26/02/2020

 

   Share

 

Ο πρόεδρος του έγκριτου Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου, Μάτρσελ Φράτσερ ανησυχεί όλο και περισσότερο για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ευρώπη. «Γίνομαι κάθε μέρα και πιο ανήσυχος ότι ο ιός δεν μπορεί να περιοριστεί, αλλά ότι μάλλον εξαπλώνεται στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ιταλία. Δεδομένου ότι η οικονομία μας είναι ήδη εξασθενημένη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν μόνιμες ζημίες στη γερμανική οικονομία», είπε σε σνέντευξή του στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RTL / n-tv.

 

 

«Ο κοροναϊός πλήττει τη γερμανική οικονομία στο χειρότερο δυνατό χρονικό διάστημα, επειδή είναι ήδη στάσιμη. Πέρυσι, είχε ανάπτυξη 0.5% που είναι μια από τις ασθενέστερες στην Ευρώπη. Το παγκόσμιο εμπόριο υποφέρει λόγω των εμπορικών συγκρούσεων και του Brexit. Τώρα έρχεται ένας πρόσθετος κίνδυνος. Αυτό επηρεάζει κυρίως τους εξαγωγείς, τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa. Γι' αυτό και ανησυχώ πάρα πολύ», δήλωσε ο πρόεδρος του DIW.

 

Ο Φράτσερ ζήτησε περισσότερο θάρρος από τους πολιτικούς σχετικά με την αποδυνάμωση της γερμανικής οικονομίας. «Τώρα θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να πούμε ξοδέψτε περισσότερα χρήματα. Το κράτος επενδύει για να αντισταθμίσει τουλάχιστον εν μέρει τις απώλειες στον ιδιωτικό τομέα λόγω έλλειψης εξαγωγών, απώλειας εμπιστοσύνης και αυξημένης αβεβαιότητας. Παρακαλώ τους πολιτικούς να μην βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτό είναι το λάθος που έχει γίνει ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια. Τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενεργήσει είναι θαραλέα», τόνισε στη συνέντευξή του.

 

Πηγή: RTL / n-tv

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....