Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:10 - 17/05/18

MS: Αναθεώρηση της τιμής για τον «μαύρο χρυσό» στα 90 δολάρια

 

Με τι συζητήσεις για την πορεία που θα ακολουθήσει η τιμή του μαύρου χρυσού να φουντώνου, με φόντο και την ένταση στην ευρύτερη περιοχή της μέσης ανατολής, οι αναλυτές της Morgan Stanley προχώρησαν σε αναβάθμιση του στόχου της τιμής του πετρελαίου για τα επόμενα χρόνια, με τους αναλυτές της MS να σημειώνουν πως ο παράγοντας που θα ωθήσει τις τιμές υψηλότερα θα είναι η αυξανόμενη ζήτηση για καύσιμα αυτοκινήτων και κυρίως αεροσκαφών.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό πως η MS αναθεώρησε τις προβλέψεις της εκτιμώντας ότι η μέση τιμή του αργού τύπου μπρεντ το 2020 θα είναι στα 90 δολάρια το βαρέλι, έναντι προηγούμενης εκτίμησης, που την ήθελε στα 65 δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του μπρεντ έχει να υπερβεί τα 90 δολάρια από τον Οκτώβριο του 2014. 

 

Σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές της Morgan Stanley τα αποθέματα ντίζελ και καυσίμων για αεροσκάφη κινούνται κοντά σε χαμηλά πέντε ετών και τα διυλιστήρια ανά τον κόσμο δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη κατανάλωση. 

 

Όπως επισημαίνει σε σημείωμά της στους επενδυτές η ζήτηση θα αυξηθεί κατά περίπου 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Η τιμή της βενζίνης υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί στα 850 δολάρια ανά τόνο- δηλαδή 25% με 30% υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα.  

 

Σήμερα το πρωί η τιμή του μπρεντ ενισχύεται ελαφρά στα 79,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώνεται στα 71,8 δολάρια το βαρέλι. 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....