Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

01/03/19

Moody's: Αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου σε Β1 από Β3 (κατά δύο βαθμίδες έναντι μιας που αναμένονταν) με θετικό outlook

 

Σε αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά δύο βαθμίδες, σε Β1 από Β3, προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος Moody's, θέτοντας σταθερό outlook, από θετικό. Μια αναβάθμισε δηλαδή κατά δύο βαθμίδες τη χώρα έναντι μιας που θεωρούνταν το πιθανότερο σενάριο.

 

 

Σημειώνεται πως η Moody’s κατέτασσε την Ελλάδα τρεις βαθμίδες χαμηλότερα από τη Fitch, που πρόσφατα διατήρησε την αξιολόγηση ΒΒ, με σταθερό outlook, και δύο βαθμίδες κάτω από την S&P, η οποία στις 20 Ιουλίου είχε προχωρήσει στην αναθεώρηση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας σε «θετική», επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση B+. 

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αναλυτές της Moody’s, οι λόγοι για την αναβάθμιση είναι ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μοιάζει να είναι εδραιωμένο και οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Θεωρεί δε πως η ενίσχυση της οικονομίας, σε συνδυασμό με την επιτήρηση από τους δανειστές, θα μειώσει περαιτέρω το ρίσκο ανατροπής των μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές της Moody’s, υπάρχει πλέον ιστορικό δημοσιονομικής υπεραπόδοσης, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί, αφού το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής βελτίωσης οφείλεται σε δομικά μέτρα. Και όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Moody’s, η βιωσιμότητα του χρέους έχει βελτιωθεί σημαντικά από το πακέτο ελάφρυνσης του περασμένου Ιουνίου.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....