Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 06/03/19

Non stop τα προβλήματα στην Ιταλία..

 

Όπως σχολίασε το Bloomberg, η οικονομική συρρίκνωση της Ιταλίας στα τέλη του περασμένου έτους ήταν μικρότερη από την αρχική εκτίμηση που έγινε γι αυτήν, αλλά η οικονομία εξακολουθούσε να υποχωρεί και να βρίσκεται σε ύφεση, η οποία δημιουργεί αμφιβολίες για τους στόχους που έχει θέσει η λαϊκιστική κυβέρνηση για την ανάπτυξη. Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η οικονομία υποχώρησε 0,1% κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου 2018, ποσοστό που είναι μικρότερο από τη μείωση 0,2% που είχε καταγραφεί σε μια πρώτη εκτίμηση. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία πτώση, γεγονός που σημαίνει ότι η Ιταλία ήταν το μόνο κράτος της ευρωζώνης που έπεσε σε τεχνική ύφεση την εποχή εκείνη.

 

 

Η κατανάλωση αυξήθηκε κατά 0,1% το τέταρτο τρίμηνο, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,3%, σύμφωνα με την υπηρεσία στατιστικών στοιχείων Istat που έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία την Τρίτη στη Ρώμη. Τα αποθέματα συνέβαλαν αρνητικά στην απόδοση της οικονομίας κατά την περίοδο.

 

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018 παρέμεινε αμετάβλητο από την ίδια περίοδο το 2017.

 

Ο σύνδεσμος των εργοδοτών Confindustria προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η ύφεση πρόκειται να συνεχιστεί στο τρέχον τρίμηνο εν μέσω της μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής.

 

Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το μεγάλο δημόσιο χρέος και η μακροχρόνια αδυναμία αύξησης της παραγωγικότητας στην Ιταλία δημιουργούν κινδύνους για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ σημείωσε συνεχιζόμενη πτώση της μεταποίησης τον περασμένο μήνα, ενώ τα στοιχεία για την εμπιστοσύνη στην οικονομία, υποχώρησαν.

 

Η οικονομία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο σχεδόν να παραμείνει στάσιμη το τρέχον έτος μαζί με τη συνεχιζόμενη διψήφια ανεργία και χωρίς πρόοδο στη μείωση του χρέους της.

 

Ωστόσο, η τράπεζα μείωσε τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης κατά την τελευταία συνεδρίασή της τον Φεβρουάριο - μια μείωση που θα μπορούσε να συμβάλει στην τόνωση του τραπεζικού δανεισμού. Και οι αλλαγές στη φορολογική πολιτική και οι μειούμενες αποδόσεις των ομολόγων θα μπορούσαν να δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....