| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

O Τζόνσον & Η μεγάλη του κυριαρχία στη Βρετανία

 

Παρασκευή, 00:01 - 14/02/2020

 

   Share

 

Όπως έγραψε την Πέμπτη το Bloomberg, ο Μπόρις Τζόνσον “αναδόμησε” μια σειρά σημαντικών υπουργών της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων η υπουργός επιχειρήσεων Άντρεα Λίντσομ, – πρώην αντίπαλος του για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος – σε ένα δραματικό ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου στον οποίο προέβη την Πέμπτη. Αφού κέρδισε μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές του Δεκεμβρίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός σφραγίζει τώρα την εξουσία του στην κορυφαία ομάδα συνεργατών του, με το να τη μπολιάζει με νέο αίμα και να προετοιμάσει το Ηνωμένο Βασίλειο για τη ζωή μετά το Brexit.

 

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζέφρι Κοξ, η υπουργός Περιβάλλοντος Τερέζα Βίλερς, ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ και η υπουργός Στεγαστικής Πολιτικής Ίστερ Μακβέι, επιβεβαίωσαν επίσης την έξοδό τους από το κυβερνητικό σχήμα.

 

Ο Τζόνσον ολοκλήρωσε την αποχώρηση υπουργών από το κυβερνητικό σχήμα, ευρισκόμενος στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο.

 

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Σαχίντ Τζάβιντ παραιτήθηκε από τη θέση του, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του. «Ο Τζάβιντ παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έπρεπε να αποπέμψει όλους τους ειδικούς συμβούλους του και να τους αντικαταστήσει με ειδικούς συμβούλους της Ντάουνινγκ Στριτ προκειμένου να δημιουργηθεί μία ομάδα. Ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της ωριαίας τους συνάντησης, δήλωσε ότι κανένας υπουργός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα αποδεχόταν αυτούς τους όρους», όπως δήλωσε πηγή του περιβάλλοντος του Τζάβιντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα διορίσει τον Ρίσι Σουνάκ στη θέση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News.

 

Αυτή την ώρα, η κατάσταση στο υπουργικό συμβούλιο του Τζόνσον έχει ως εξής:

 

Ο Νίκι Μόργκαν, υπουργός Πολιτισμού, εγκαταλείπει το υπουργικό συμβούλιο με δική του βούληση

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάικλ Γκοβ και ο υπουργός μεταφορών Γκραντ Σαπς, αναμένεται να μείνουν στις θέσεις τους και, πάντως, εντός του νέου υπουργικού συμβουλίου.

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....