Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 12/09/18

O Trump, το ΑΕΠ και η ανεργία

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, επικαλούμενο τα ιστορικά αρχεία, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ ήταν υψηλότερη από το ποσοστό ανεργίας για πρώτη φορά σε περισσότερο από έναν αιώνα, ωστόσο αυτό έχει συμβεί πολλές φορές ήδη από το 1948. 

 

 

«Η αύξηση του ΑΕΠ (4,2%) είναι υψηλότερη από το ποσοστό ανεργίας (3,9%) για πρώτη φορά σε περισσότερα από 100 χρόνια!» Δήλωσε ο Τραμπ τη Δευτέρα μέσω Twitter.

 

Ωστόσο μια πιο προσεκτική ανάλυση των αριθμών αποκαλύπτει μια διαφορετική ιστορία.

 

Στα 70 χρόνια όπου το υπουργείο Εργασίας δημοσιεύει στοιχεία απασχόλησης, η ανάπτυξη του ΑΕΠ υπερβαίνει την ανεργία πάνω από το 20% των περιπτώσεων.

 

Το ποσοστό αύξησης ΑΕΠ ξεπέρασε την ανεργία πρόσφατα το 2006, όταν η ανεργία ήταν 4,7% και το ΑΕΠ στο 5,4%.

 

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος παρουσιάζει ψευδή στατιστικά προκειμένου να ενδυναμωθούν τα νούμερα του Τραμπ σε ότι αφορά την εργασία και την οικονομία.

 

Τον περασμένο μήνα η εκρπόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Sarah Huckabee Sanders ψευδώς υποστήριξε ότι ο Τραμπ έχει δημιουργήσει τρεις φορές περισσότερες δουλειές για τους μαύρους εργαζομένους από ότι έκανε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....