| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Oι πιο καλοπληρωμένοι Hedge Fund Managers

 

Τετάρτη, 00:01 - 17/03/2021

 

   Share

 

Οι 25 υψηλότερα αμειβόμενοι διαχειριστές αµοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου (όπως είναι η επίσημη ονομασία τους) είδαν στις τσέπες τους μισθούς και bonus ρεκόρ το 2020, ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που συνιστά αύξηση πάνω από 50% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τη λίστα που κατάρτισε το Institutional Investor.

 

 

Συνολικά, 15 διαχειριστές hedge funds κέρδισαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σε σύγκριση με μόλις 8 το 2019. Σε τι οφείλεται αυτό; Στο γεγονός ότι το δεύτερο μισό του 2020 οι μετοχές στα μεγάλα χρηματιστήρια επιδόθηκαν σε ένα ξέφρενο ράλι, γεγονός που ακόμα προκαλεί αίσθηση με δεδομένο ότι η παγκόσμια οικονομία έχει γονατίσει από τη συνεχιζόμενη πανδημία, εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν χαθεί ή κρέμονται από μια κλωστή και τα χρέη των κρατών διογκώνονται.

 

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η συζήτηση περί ενδεχόμενης «φούσκας» στα χρηματιστήρια συνεχίζεται, ο Izzy Englander της  Millennium Management, κέρδισε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τους πιο καλοπληρωμένους Hedge Fund Managers. Το fund στο οποίο ηγείται είδε τα κέρδη του να αυξάνονται κατά 26% πέρυσι, η καλύτερη απόδοση τα τελευταία 20 χρόνια..

 

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Jim Simons της Renaissance Technologies, ο οποίος κέρδισε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι επενδυτές του δεν είχαν την ίδια τύχη. Σύμφωνα με το CNBC, τα τρία κύρια αντισταθμιστικά κεφάλαια για επενδυτές της Renaissance Technologies, προσέφεραν μειωμένες αποδόσεις κατά 20% σε 30%. Ωστόσο το αντισταθμιστικό κεφάλαιο Medallion, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε υπαλλήλους, έδωσε αύξηση απόδοσης 76%.

 

Ο Chase Coleman της Tiger Global ήρθε στην τρίτη θέση, με κέρδη 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το hedge fund το οποίο διοικεί ήταν ένα από τα πρώτα που τοποθετήθηκε δυναμικά στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, δίνοντας απόδοση 48%.

 

Ο Ken Griffin της Citadel, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης με τη GameStop, ήρθε στην τέταρτη θέση, με 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς το fund που «τρέχει» είχε απόδοση 24%. Ο Steve Cohen της Point72 Asset Management, βρέθηκα στην πέμπτη θέση, μαζί με τον David Tepper της Appaloosa, και οι δύο έχοντας αυξήσει την περιουσία τους κατά 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Πηγή: CNBC

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....