Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

14/05/18

Reuters: Δύο εκδόσεις ομολόγων έως το τέλος του 2018 εξετάζει η κυβέρνηση

 

Σε δύο εκδόσεις ομολόγων, ενός δεκαετούς και ενός επταετούς, προσανατολίζεται η ελληνικήκυβέρνηση σύμφωνα με ελληνικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

 

 

Δυο κυβερνητικοί αξιωματούχοι με γνώση των συζητήσεων δήλωσαν ότι η Αθήνα θέλει να αντλήσει έως και 4,5 δισ. ευρώ από δύο πωλήσεις ομολόγων τους επόμενους μήνες, αναλόγως και των συνθηκών που θα επικρατούν στις αγορές.

 

«Η χρονική στιγμή δεν έχει αποφασιστεί ακόμη… θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές», ανέφερε ο ένας εκ των δύο αξιωματούχων.

 

Η μία από τις εκδόσεις θα μπορούσε να είναι ένα δεκαετές ομόλογο ύψους περίπου 2-2,5 δισ. ευρώ, ενώ η δεύτερη έκδοση θα έχει ωρίμανση επτά ετών ή και ακόμη μικρότερη, με στόχο την άντληση 1,5-2 δισ. ευρώ.

 

Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι αν αλλάξουν οι συνθήκες στις αγορές, και η Αθήνα ενδέχεται να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά της.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για την επομένη διετία.

 

«Έχουμε ρευστότητα περίπου 20 δισ. ευρώ και μπορούμε να καλύπτουμε τις πληρωμές μας τουλάχιστον για δύο χρόνια, έως τις αρχές του 2020. Αυτό σημαίνει ότι και χωρίς καμία έκδοση, καλύπτουμε τις ανάγκες μας», ανέφερε αξιωματούχος στο πρακτορείο.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....