| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Reuters: Πάνω από 10 δισ. ευρώ θα δώσει η ΕΕ για τα εμβόλια των Pfizer και CureVac

 

Παρασκευή, 20/11/2020

 

   Share

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να πληρώσει πάνω από 10 δισ. ευρώ για να διασφαλίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεων των υποψηφίων εμβολίων που αναπτύσσουν οι Pfizer-BioNTech και CureVac, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

 

 

Η ΕΕ έχει συμφωνήσει να πληρώσει 15,50 ευρώ (18,34 δολάρια) ανά δόση για το υποψήφιο εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσουν οι  Pfizer και BioNTech, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

 

Αυτό σημαίνει μια συνολική τιμή έως 3,1 δισ. ευρώ (3,7 δισ. δολαρίων) για 200 εκατ. δόσεις, που θα αυξηθεί σε 4,65 δισ. ευρώ εάν αγοραστούν στο πλαίσιο της συμφωνίας και άλλες 100 εκατ. δόσεις για τις οποίες υπάρχει επιλογή, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

 

Όπως αναφέρει το Reuters, οι πληροφορίες αυτές για την τιμολόγηση επιβεβαιώνουν πως η ΕΕ πληρώνει λιγότερα ανά δόση απ’ ότι οι ΗΠΑ για μια αρχική προμήθεια του εμβολίου αυτού.

 

Η συμφωνία περιλαμβάνει και ρήτρα σύμφωνα με την οποία οι χώρες της ΕΕ θα αποζημιωθούν στην περίπτωση που οι εταιρείες εκτρέψουν δόσεις του εμβολίου προς τις ΗΠΑ, όπως ανέφερε η ίδια πηγή.

 

Ξεχωριστά, η ΕΕ έχει συμφωνήσει να πληρώσει 10 ευρώ (11,84 δολάρια) ανά δόση για μια αρχική προμήθεια 225 εκατ. δόσεων το υποψηφίου εμβολίου της CureVac, ποσό μειωμένο σε σχέση με τα 12 ευρώ που έχει ορίσει η εταιρεία ως τιμή για το εμβόλιο, ανέφερε ο αξιωματούχος.

 

Η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία με την CureVac αυτήν την εβδομάδα για να εξασφαλίσει την προμήθεια έως 405 εκατ. δόσεων, από τις οποίες οι 180 εκατ. είναι προαιρετικές.

 

Κατά τον ευρωπαίο αξιωματούχο, η CureVac έχει δεσμευτεί να αρχίσει τις παραδόσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου. Είναι ασαφές αν οι επιπλέον 180 εκατ. δόσεις θα κοστίζουν 10 ευρώ ή 12 ευρώ η κάθε μία.

 

Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει τους όρους των συμφωνιών και την τιμολόγηση των εμβολίων, ενώ οι BioNTech και CureVac επίσης αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....