Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:45 - 12/07/18

Reuters: Στόχο ανά τράπεζα για μείωση των NPLs

 

Ξεχωριστή προθεσμία για κάθε τράπεζα αναμένεται να θέσει ο Μηχανισμός Ενιαίας Εποπτείας της ΕΚΤ, υιοθετώντας μία νέα πρακτική στην προσπάθεια αντιμετώπισης του φλέγοντος προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

 

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι ευρωπαϊκές αρχές θα εξετάζουν την κάθε τράπεζα ως ξεχωριστή περίπτωση και ως αποτέλεσμα, θα θέτουν ξεχωριστούς στόχους για τη μείωση των NPLs.

 

Βέβαια, για τον καθορισμό των προθεσμιών θα λαμβάνονται υπόψη και ορισμένα κοινά, συγκρίσιμα στοιχεία των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

 

Σύμφωνα με πηγές από τους κόλπους της ΕΚΤ, στόχο της νέας προσέγγισης αποτελεί οι τράπεζες της Ευρωζώνης να παρουσιάσουν τον ίδιο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

 

Πρόκειται για μία συμβιβαστική λύση, η οποία επέρχεται μετά την πρόταση για ένα κοινό χρονοδιάγραμμα για όλες τις τράπεζες. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο δεν απέδωσε καρπούς, καθώς προκάλεσε την αντίδραση των εμπλεκόμενων πλευρών.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....