Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 28/01/19

Rothschild & To τέλος εποχής στην Αυστρία

 

Μόλις σε λίγο, ο κορυφαίος χρηματοδότης της αυτοκρατορίας των Αψβούργων, η οικογένεια που άρχισε να ασχολείται με τη Βιέννη γύρω στο 1815, πωλεί το τελευταίο κομμάτι γης που κατέχει στην Αυστρία, κλείνοντας μια ιστορία 200 χρόνων που περιλάμβανε εκρήξεις, διασπάσεις, συντριβές και πολέμους.

 

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, το οικογενειακό υποκατάστημα που εκπροσωπείται από την κληρονόμο Bettina Burr συμφώνησε να πουλήσει δύο καταπιστεύματα που κατέχουν περίπου 7000 στρέμματα δάσους στην περιοχή της Κάτω Αυστρίας στη εταιρία συσκευασίας της Βιέννης Prinzhorn Holding GmbH, σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουναυτή τη συμφωνία, τα οποία ζήτησαν ανωνυμία δεδομένου ότι η συναλλαγή δεν έχει ακόμη εγγραφεί στο κτηματολόγιο. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Bloomberg, το δάσος - περίπου 20 φορές μεγαλύτερο από το κεντρικό πάρκο της Νέας Υόρκης – αποτελεί έκταση ιδιοκτησίας του βαρώνου Albert von Rothschild που αγόρασε το 1875. Οι Ναζί κατάσχεσαν στη γη αφού η Γερμανία κατείχε την Αυστρία το 1938 και επανήλθε μερικώς στην οικογένεια μετά το τέλος του πολέμου.

 

Η κληρονόμος Rothschild Bettina Looram επέστρεψε για να ζήσει μέχρι το θάνατό της το 2012. Δύο παρακλάδια της οικογένειας στη συνέχεια χώρισαν την περιουσία και οι δύο θα πωλήσουν τώρα στην Prinzhorn, η οποία αγόρασε το παρακείμενο δάσος πριν από ένα χρόνο.

 

"Αυτό φέρνει μια τρικυμιώδη σχέση 200 χρόνων στο τέλος της", ανέφερε σε συνέντευξή του η Ρόμπερτ Σάνγκρουμ, ιστορικός που πέρυσι συνέταξε το βιβλίο "Rothschild - Η άνοδος και η πτώση μιας κοσμοπολίτικης βιεννέζικης οικογένειας". "Οι Αψβούργοι σεβόταν αυτή την οικογένεια, την περιέλαβαν στους ευγενείς, καθώς επωφελήθηκαν από τις οικονομικές τους γνώσεις. Ωστόσο, οι Καθολικοί Αψβούργοι διατηρούσαν μια ορισμένη απόσταση από την εβραϊκή οικογένεια των Rothschild".

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....