Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

27/10/18

S&P: Υποβάθμισε το outlook της Ιταλίας

 

Σε «αρνητικό» υποβάθμισε το outlook της Ιταλίας ο οίκος Standard & Poor’s, διατηρώντας ωστόσο σε «ΒΒΒ» την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας.

 

 

Η επιλογή του αμερικανικού οίκου να υποβαθμίσει τις προοπτικές, συνεπάγεται την αύξηση των πιθανοτήτων της επί τα χείρω αναθεώρησης της ιταλικής αξιολόγησης.

 

Η αποψινή απόφαση πάντως, αναμένεται να παράσχει σημαντική «ανακούφιση» στους επενδυτές, οι οποίες ανέμεναν την υποβάθμιση της γειτονικής χώρας, όπως ακριβώς έπραξε την προηγούμενη εβδομάδα ο οίκος Moody’s.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, οι επενδυτές εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για την ιταλική οικονομία, λόγω της διαμάχης Ρώμης - Βρυξελλών για το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2019.

 

Η Κομισιόν, μάλιστα, προχώρησε πρόσφατα στην απόρριψη του ιταλικού προσχεδίου, καλώντας την κυβέρνηση Κόντε να υποβάλλει νέο σχέδιο προϋπολογισμού εντός των επόμενων τριών μηνών.

 

Η βασική ένσταση των ευρωπαϊκών αρχών συνίσταται στο έλλειμμα του 2,4% του ΑΕΠ, το οποίο εκτιμάται ότι αποτελεί πρόσκομμα στην προσπάθεια μείωσης του δημόσιου χρέους.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....