Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

02/01/19

SZ: Αυτή είναι η συνταγή για να νικηθεί ο Τραμπ

 

Καθώς πλέον βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη κινήσεις και ζυμώσεις ενόψει της μακράς εσωτερικής διαδικασίας στο Δημοκρατικό Κόμμα προκειμένου να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφιά του για την προεδρία στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ,η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung υποστηρίζει, στο κύριο άρθρο της σήμερα, ότι η συνταγή για να νικηθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μάλλον δεν είναι η επιλογή του πιο προοδευτικού υποψήφιου.

 

 

«Οι σκληροπυρηνικοί ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών σπανίως έμοιαζαν — αν έμοιαζαν ποτέ — τόσο αδύνατο να συμφιλιωθούν όσο σήμερα. Κατά συνέπεια, η (επικράτηση στην) εκλογική διαδικασία του 2020 θα κριθεί από έναν συγκριτικά μικρό αριθμό ψηφοφόρων, σε έναν συγκριτικά μικρό αριθμό Πολιτειών», εξηγεί το άρθρο της σύνταξης της Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

«Για τους Δημοκρατικούς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν άνοιγμα στους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κατά βάση συντηρητικοί. Ρεαλιστικά μιλώντας, αυτό αποκλείει το να επιλεγούν προοδευτικοί υποψήφιοι για αυτή τη μάχη», συνεχίζει το κείμενο.

 

«Αν και η επιλογή ενός τέτοιου υποψηφίου θα έκανε αναμφίβολα καλό στο κόμμα, καθώς θα τόνωνε το ηθικό» της εκλογικής του βάσης, «το τίμημα που ενδέχεται να πλήρωνε» σε αυτή την περίπτωση θα ήταν «σχεδόν σίγουρα άλλα τέσσερα χρόνια με τον Τραμπ» ένοικο του Λευκού Οίκου, συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα, η οποία θεωρείται πως πρόσκειται στη γερμανική κεντροαριστερά.

 

«Τι νόημα έχει να επιλεγεί ο πιο προοδευτικός άνδρας ή η πιο προοδευτική γυναίκα για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου, εάν δεν μπορεί να κερδίσει τις Πολιτείες-κλειδιά που χρειάζονται για τη νίκη;», καταλήγει το άρθρο.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....