| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

SZ: «Η Κριστίν Λαγκάρντ μαθαίνει γερμανικά»

 

Παρασκευή, 07:45 - 01/11/2019

 

   Share

 

Η Λαγκάρντ θα πρέπει να συμφιλιώσει τη Γερμανία με την ΕΚΤ, επισημαίνει η SZ.

 

Ο γερμανικός τύπος επανέρχεται στην αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με αφορμή την αυριανή ανάληψη καθηκόντων από την Κριστίν Λαγκάρντ στο νεόδμητο υψηλό κτήριο της Φραγκφούρτης, το οποίο μάλιστα κόστισε στους ευρωπαίους φορολογούμενους 1, 3 δις ευρώ. Η Handelsblatt φιλοξενεί άρθρο γνώμης του Σίρους ντε λα Ρούμπια, επικεφαλής οικονομολόγου της Commercial Bank του Αμβούργου, της πρώτης ιδιωτικοποιημένης τράπεζας του κρατιδίου του Αμβούργου.

 

 

Όπως σημειώνει: «Η ΕΚΤ γενικότερα πρέπει να γίνει πιο πολιτική. Ορισμένοι ίσως να το αντιλαμβάνονται ως εξάρτηση από την πολιτική, αλλά εννοώ ακριβώς το αντίθετο. Υπό την Λαγκάρντ η ΕΚΤ θα μπορούσε να μεταβληθεί σε σημαντικό πολιτικό παίκτη, που να έχει το θάρρος να εναντιώνεται εντονότερα στις κυβερνήσεις και να τους επισημαίνει ελλείψεις στην οικονομική τους πολιτική χωρίς να τους αρνείται υποστήριξη. Η ΕΚΤ θα αποκτήσει ένα νέο πρόσωπο και η αλλαγή θα κάνει καλό στην Ευρώπη», επισημαίνει ο οικονομολόγος.     

 

Να συμφιλιώσει τους Γερμανούς με την ΕΚΤ

 

Από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα η κυρία Λαγκάρντ φέρνει μαζί της πολλά που είναι πρωτόγνωρα, όπως επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. «Είναι η πρώτη γυναίκα στην κορυφή του θεσμού, στην 20χρονη ιστορία του κυριαρχούσαν συνεχώς άνδρες. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που είναι νέο» παραθέτει ο γερμανός αρθρογράφος. «Η Λαγκάρντ είναι νομικός. Από την ακαδημαϊκή άβυσσο της νομισματικής πολιτικής διαθέτει αποσπασματικές γνώσεις και με τα μαθηματικά, δεν έχει ιδιαίτερη σχέση, όπως η ίδια ομολόγησε με ειλικρίνεια» επισημαίνει η εφημερίδα. Η Λαγκάρντ όμως δεν διαθέτει μόνο ειλικρίνεια, αλλά και χιούμορ. «Πρόσφατα», μας ενημερώνει η γερμανική εφημερίδα, «η Λαγκάρντ έδωσε μια χιουμοριστική συνέντευξη στο περιοδικό μόδας ELLE, όπου περιγράφει πώς στις ατέλειωτες συνεδριάσεις τεντώνεται στο κάθισμά της, ισιώνει την πλάτη της και με στοχευμένες συσπάσεις γυμνάζει τους οπίσθιους μηριαίους μύες. Τέτοιου είδους ευαίσθητες πληροφορίες οι πολιτικοί δεν θέλουν συνήθως να τις μοιράζονται δημοσίως. Από επικεφαλής εκδοτικών τραπεζών, που εμφανίζονται συνήθως από λιτοί έως διανοούμενοι, δεν το γνωρίζαμε τουλάχιστον μέχρι τώρα».

 

Η εφημερίδα επαινεί την Λαγκάρντ για την ικανότητά της να κερδίζει τους ανθρώπους με το μέρος της και να επιτυγχάνει συμβιβασμούς, με τους οποίους να μπορούν όλοι να προχωρήσουν. «Αυτές οι ικανότητες θα την βοηθήσουν να λύσει τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΕΚΤ (...) με τη συνέχιση της πολιτικής του φτηνού χρήματος από τον προκάτοχό της. Οι επικριτές της βρίσκονται στη χώρα όπου η ΕΚΤ έχει την έδρα της: τη Γερμανία. Αποταμιευτές, τραπεζίτες και ακαδημαϊκοί διαμαρτύρονται για τη μηδενική πολιτική στα επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Καθήκον της Λαγκάρντ πρέπει να είναι η συμφιλίωση των Γερμανών με την ΕΚΤ. Όλοι περιμένουν με αγωνία για το πώς θα το πραγματοποιήσει, πάντως ήδη μαθαίνει Γερμανικά».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....