| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Tα 2/3 της κινεζικής οικονομίας δε θα λειτουργήσουνε την επόμενη εβδομάδα

 

Παρασκευή, 31/01/2020

 

   Share

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg, περισσότερες από δώδεκα κινεζικές επαρχίες ανακοίνωσαν την παράταση των τωρινών διακοπών της Πρωτοχρονιάς για περισσότερο από μια εβδομάδα, καθώς η Κίνα επιχειρεί να σταματήσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ο οποίος έχει ως τώρα γίνει η αιτία να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι και να νοσήσουν πολλές χιλιάδες.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευση του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων, δεκατέσσερις επαρχίες και πόλεις δήλωσαν ότι οι επιχειρήσεις δεν θα αρχίσουν και πάλι να λειτουργούν μέχρι τουλάχιστον τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Οι ανακοινώσεις αυτές δείχνουν ότι την επόμενη εβδομάδα δεν θα λειτουργούν οικονομικές μονάδες που συνεισέφεραν περίπου το 69% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Κίνας το 2019, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

 

Όλες οι βασικές βιομηχανικές επαρχίες στην ανατολική Κίνα έχουν παρατείνει τις διακοπές για τους εργαζομένους τους. Σε αυτές περιλαμβάνονται το Γκουανγκντόνγκ, περιοχή όπου βρίσκεται και η πόλη Σεντζέν, γνωστή για τις πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τεχνολογικό τομέα, πέρα από τα σύνορα από το Χονγκ Κονγκ. Επίσης περιλαμβάνουν τη Σανγκάη, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας και ένα νεόκτιστο εργοστάσιο της Tesla Inc. καθώς και την Τζιανγκζού, όπου κατασκευάζονται τα παπούτσια Nike. Η επαρχία Χενάν στην κεντρική Κίνα, η οποία φιλοξενεί και το μεγάλο εργοστάσιο της Foxconn που κατασκευάζει iPhones, ανακοίνωσε επίσης ότι οι επιχειρήσεις της θα παραμείνουν κλειστές.

 

Η διεύρυνση της «εορταστικής περιόδου» αποτελεί την πιο σημαντική κίνηση από όσες έχουν γίνει ως τώρα, όπως της απομόνωσης ολόκληρων πόλεων που πρόκειται να διαταράξει τις εφοδιαστικές αλυσίδες, δίνοντας επιχειρήματα στους οικονομολόγους να αναμένουν ότι ο ιός αυτός θα πλήξει ακόμα πιο σοβαρά την οικονομία της Κίνας στο εγγύς μέλλον, από όσο την είχε πλήξει η επιδημία SARS το 2003.

 

Οι παρατεταμένες διακοπές είναι επίσης πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στο εμπόριο της Κίνας, πλήττοντας τόσο τις εξαγωγές και τις εισαγωγές, όσο και τις εταιρείες που επηρεάζονται από αυτές τις δυο δραστηριότητες. Οι 14 επαρχίες που θα παρατείνουν τις διακοπές των εργαζομένων τους, πραγματοποίησαν το 78% των εξαγωγών της Κίνας το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg που βασίζονται σε επίσημα στοιχεία.

 

Οι ίδιες επαρχίες αντιπροσωπεύουν το 90% της τήξης χαλκού, το 60% τουλάχιστον της παραγωγής χάλυβα, το 65% της επεξεργασίας αργού πετρελαίου και το 40% της παραγωγής άνθρακα. Παράλληλα, οι παρατεταμένες διακοπές ενδέχεται να υποβαθμίσουν την καταναλωτική ζήτηση για καύσιμα και αγαθά, αν και αυτό είναι λιγότερο βέβαιο στο κομμάτι της κατανάλωσης πρώτων υλών, καθώς οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις συχνά συνεχίζουν να λειτουργούν, έστω και μερικώς με προσωπικό ασφαλείας, ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

 

Το κινεζικό Νέο Έτος (Νέα Σελήνη) διαταράσσει την ομαλή οικονομική ζωή ακόμα και τα χρόνια πριν τον κορωνοϊό, αφού η χώρα «κλείνει» για μια εβδομάδα, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν για να επισκεφθούν την οικογένεια. Τα βιομηχανικά εργοστάσια συνήθως συσσωρεύουν πρώτες ύλες πριν από τις διακοπές, εν αναμονή ενός άλματος στη δραστηριότητα μετά το διάλειμμα. Αυτή η παραλαβή τώρα, για τους γνωστούς λόγους, καθυστερεί.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....