Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:35 - 06/02/19

Telegraph: Μυστικές συναντήσεις υπουργών για να αναβληθεί το Brexit

 

Υπουργοί της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγουν μυστικά συνομιλίες για ένα σχέδιο για την αναβολή της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά οκτώ εβδομάδες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της συντηρητικής βρετανικής εφημερίδας The Telegraph το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπό της αργά το βράδυ της Τρίτης.

 

 

Η καθυστέρηση αυτή θα σήμαινε, εάν εξασφάλιζε τη συναίνεση των Βρυξελλών, ότι το Brexit θα γινόταν πραγματικότητα την 24η Μαΐου, εξηγεί η εφημερίδα. Αυτή τη στιγμή, βάσει της διαδικασίας του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το ΗΒ είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ την 29η Μαρτίου.
 

Κατά το ρεπορτάζ, οι υπουργοί ελπίζουν πως η ΕΕ θα συμφωνήσει να δοθεί μια δίμηνη «περίοδος χάριτος» μετά την 29η Μαρτίου στην περίπτωση που η συμφωνία αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι περάσει εντέλει από τη Βουλή των Κοινοτήτων με κάποιες προσαρμογές, ώστε να υπάρξει χρόνος για να καταρτιστεί και να επικυρωθεί νέα νομοθεσία.

Η Μέι αναμένεται στις Βρυξέλλες αύριο Πέμπτη όπου σκοπεύει να πει στους ηγέτες των υπολοίπων 27 χωρών-μελών της ΕΕ πως θα πρέπει να αποδεχθούν νομικά δεσμευτικές αλλαγές ως προς τις διατάξεις της συμφωνίας που αφορούν τη μελλοντική διευθέτηση για τα σύνορα με την Ιρλανδία. Θα συμπληρώσει πως σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο μιας μη συντεταγμένης αποχώρησης.

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε μια σειρά αντεγκλήσεων για το εάν η συμφωνία αποχώρησης που κλείστηκε τον Νοέμβριο μπορεί να μεταβληθεί ή όχι. Κυριαρχεί η αβεβαιότητα και όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά, δηλαδή, η αναβολή του Μπρέξιτ, μια συμφωνία στο παρά πέντε, ή ακόμη η αποχώρηση χωρίς συμφωνία για τους όρους.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....