Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

31/12/18

Telegraph: Ο Φ. Χάμοντ δεν έχει εκταμιεύσει τα κονδύλια ενόψει Brexit

 

Ο υπουργός Οικονομικών του ΗΒ Φίλιπ Χάμοντ επικρίνεται από συναδέλφους του στην κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος διότι δεν έχει εγκρίνει την εκταμίευση των κονδυλίων που απαιτούνται προκειμένου η Βρετανία να μπορέσει να προετοιμαστεί για το Brexit, με ή χωρίς συμφωνία, αποκάλυψε η εφημερίδα The Telegraph το βράδυ της Κυριακής.

 

 

Ο υπουργός Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ διαμαρτυρήθηκε σε επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών διότι οι υπηρεσίες του έλαβαν μόλις 35 εκατομμύρια λίρες (περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ) ώστε να μπορέσουν τα δημοτικά συμβούλια και οι τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο η Βρετανία να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσό αυτό είναι υποδιπλάσιο από αυτό που είχε ζητηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

Τουλάχιστον ένα ακόμη υπουργείο της βρετανικής κυβέρνησης έχει επίσης διαμαρτυρηθεί διότι ο Χάμοντ δεν έχει εγκρίνει την εκταμίευση των κονδυλίων που ζητήθηκαν, προσθέτει η συντηρητική βρετανική εφημερίδα, η οποία δεν υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Ο Μπρόκενσαϊρ τόνισε ότι το υπουργείο του δεν διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για να συμβάλλει στην προετοιμασία για το Μπρέξιτ, είτε η αποχώρηση από την ΕΕ γίνει βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, είτε χωρίς συμφωνία, κατά το ρεπορτάζ της Τέλεγκραφ, η οποία επικαλείται την επιστολή του η οποία εστάλη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....