Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:42 - 11/07/18

Temasek: Ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ αυξάνεται

 

Αυξανόμενους κινδύνους για την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη βλέπει ένα από τα κορυφαία κρατικά επενδυτικά ταμεία. ο λόγος για το Temasek Holdings της Σιγκαπούρης, το οποίο προειδοποιεί ότι οι πιθανότητες για διολίσθηση των ΗΠΑ σε ύφεση μέσα στα επόμενα δύο- τρία χρόνια είναι υψηλές, ακόμη και εάν δεν κλιμακωθούν περαιτέρω οι εμπορικές αντιπαραθέσεις με τις ΗΠΑ. 

 

 

«Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι ισχυρή, αλλά εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο του οικονομικού κύκλου επέκτασης, με τις επιχειρήσεις να έρχονται αντιμέτωπες με αυξανόμενα κόστη» εξηγεί ο Ρόχιτ Σιπαχιμαλάνι, επικεφαλής στρατηγικής και διαχείρισης κινδύνων του ταμείου Temasek. 

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στο CNBC υπό τις σημερινές συνθήκες η Federal Reserve αναγκάζεται να προχωρήσει σε σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων προκειμένου να αποτρέψει την υπερθέρμανση της οικονομίας. Ωστόσο οι ισορροπίες που καλείται να τηρήσει είναι πολύ λεπτές και αυτό σε συνδυασμό με την έντονη αναταραχή που επικρατεί διεθνώς μπορεί να πατήσει απότομα το φρένο στην αμερικανική οικονομία. 

 

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστείς με τέτοιο τρόπο την κατάσταση, ώστε να επιβραδύνεις την οικονομία, αλλα όχι υπερβολικά» σχολιάζει. «Και εάν στη συνέχεια προσθέσεις ζητήματα, όπως οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο, ακόμη και εάν τελικά δεν έχεις εμπορικό πόλεμο, το πρόβλημα είναι σιγουρό. Ο αντίκτυπος στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις καταναλωτικές δαπάνες θα είναι ισχυρός» συμπληρώνει. 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....