| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

To εντυπωσιακό bitcoin, αλλά και η χειρότερη εβδομάδα εδώ και καιρό

 

Πέμπτη, 00:01 - 14/01/2021

 

   Share

 

Όπως έγραφε την Τετάρτη το Bloomberg, η πτωτική πορεία του bitcoin συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη, καθώς το ψηφιακό νόμισμα διανύει τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο του 2020, προκαλώντας αμφιβολίες για τις προοπτικές «έκρηξης» του κρυπτονομίσματος. Το Bitcoin υποχώρησε έως και 6,8% στα 32.359 δολάρια περίπου, πριν συγκρατήσει κάποιες απώλειες, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα έφτασε στην τιμή-ρεκόρ των 42.000 δολαρίων στις 8 Ιανουαρίου πριν κάνει «βουτιά» στις περίπου 30.000 δολ. Ο δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg υποχώρησε έως και 7,1%.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η μεταβολή των τιμών θυμίζει τη «φούσκα» του Δεκεμβρίου 2017, όταν το Bitcoin ακολούθησε ένα καθοδικό σπιράλ.

 

Οι πιστοί του Bitcoin, το βλέπουν ως περιουσιακό εχέγγυο που λειτουργεί ως ισχυρή αντιστάθμιση έναντι του δολαρίου και του κινδύνου πληθωρισμού.

 

Στον αντίποδα, οι επικριτές του επισημαίνουν για το bitcoin ότι αφήνει περιθώρια δράσης στους επενδυτές που επιθυμούν γρήγορα κέρδη. Γεγονός, που συνέβαλλε στον τετραπλασιασμό της αξίας του στο πρόσφατο παρελθόν, και στη συνέχεια οδήγησε στην απότομη πτώση του, καθώς οι επενδυτές αποσύρουν σταδιακά την εμπιστοσύνη τους.

 

«Το να βγάζεις κάποια κέρδη όταν ένα περιουσιακό στοιχείο – οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο, όχι μόνο το Bitcoin – διπλασιάζεται σε αξία εντός τριών εβδομάδων είναι απολύτως κατανοητό», δήλωσε ο Τζούλιους ντε Καμπενέρ, ανώτερος τεχνικός αναλυτής της StockCharts.

 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε το Bloomberg, το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 146.000 δολάρια μακροπρόθεσμα, καθώς ανταγωνίζεται τον χρυσό ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι το ψηφιακό νόμισμα να προσελκύσει περισσότερους θεσμικούς επενδυτές, ανέφεραν οι στρατηγικοί της JPMorgan Chase & Co.

 

 

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....