Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

10/08/18

To πρώτο blockchain ομόλογο ετοιμάζει η Παγκόσμια Τράπεζα

 

H Παγκόσμια Τράπεζα ανέθεσε στην Commonwealth Bank of Australia να εκδώσει το πρώτο blockchain ομόλογο. Όπως γράφει το CNBC, το «ομόλογο καγκουρό», όπως ονομάζονται τα ξένα ομόλογα που εκδίδονται στην Αυστραλία σε τοπικό νόμισμα, θα είναι το πρώτο που θα δημιουργηθεί, κατανεμηθεί, μεταφερθεί και συντονιστεί με τεχνολογία blockchain.

 

 

Πρόκειται για την τεχνολογία στην οποία βασίζονται κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin.

 

«Το blockchain έχει τη δυνατότητα να συντονίσει διαδικασίες ανάμεσα σε πολυάριθμους διαμεσολαβητές και παράγοντες της αγοράς κεφαλαίων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απλοποίηση της άντλησης κεφαλαίου και στην συναλλαγή χρεογράφων, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και στην ενίσχυση της ρυθμιστικής εποπτείας» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο οργανισμών.

 

Όπως μεταδίδει το CNBC, το ομόλογο θα εκδοθεί και διανεμηθεί σε μια πλατφόρμα blockchain που θα χειρίζεται η Παγκόσμια Τράπεζα και η Commonwealth Bank of Australia.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....