| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

To deal ύψους 9 δισ. δολαρίων που ανοίγει την πόρτα της Wall Street στη WeWork

 

Δευτέρα, 00:01 - 29/03/2021

 

   Share

 

Η WeWork συμφώνησε να πουληθεί σε μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), εξέλιξη που θα βοηθήσει την προβληματική startup διαμοιρασμού χώρων γραφείο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, σχεδόν δύο χρόνια μετά από μια αποτυχημένη τέτοια απόπειρα.

 

 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η WeWork θα συγχωνευθεί με την BowX Acquisition Corp., με αποτίμηση αξίας στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου του χρέους. Παράλληλα, θα αντληθούν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τη WeWork, συμπεριλαμβανομένων και 800 εκατομμυρίων δολαρίων από μια ιδιωτική επένδυση από το fund Insight Partners.

 

Η αξία της WeWork, η οποία έχει έδρα στη Νέα Υόρκη, συνιδρύθηκε από τον Adam Neumann και υποστηρίζεται από τη SoftBank Group, αποτιμάτο στα 47 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από δύο χρόνια. Όμως, τα σχέδια για μια αρχική δημόσια προσφορά κατέρρευσαν το 2019 αφότου οι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχίες για το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας και το στυλ διοίκησης του Neumann.

 

Η αποτίμηση αξίας της WeWork έπεσε στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια αφότου η SoftBank επέκτεινε μια γραμμή χρηματοδότησης για να διασώσει τη startup. Ο Neumann, γνωστός όχι μόνο για το καινοτόμο του όραμα αλλά και για την απρόβλεπτη συμπεριφορά του, παραμερίστηκε.

 

Η πανδημία του κορονοϊού έπληξε περαιτέρω τις προοπτικές της εταιρείας. Το επιχειρηματικό μοντέλο της WeWork συνίσταται στη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού εργαζομένων σε κοινόχρηστα γραφεία, μια επιλογή που δεν είναι και τόσο ελκυστική εν μέσω μιας κρίσης δημόσιας υγείας. Για να επιβιώσει, η WeWork έχει κλείσει πολλούς χώρους, έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας, και έχει διαπραγματευθεί εκ νέου συμφωνίες leasing.

 

Το deal με τη BowX εκμεταλλεύεται ένα κύμα νέων συμφωνιών με SPAC ώστε να επιτευχθεί αυτό που δεν ήταν δυνατόν πριν από δύο χρόνια. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2021 και έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

 

Πηγή: Bloomberg, Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....