| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

UBS: O απόλυτος ταύρος για τον χρυσό

 

Τρίτη, 25/02/2020

 

   Share

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουνε οι αναλυτές της UBS, παρά τα όποια profit taking στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου, όπως συνέβη και τη Δευτέρα, η τιμή του χρυσού είναι σχεδόν μονόδρομος για το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουνε οι αναλυτές της UBS, η εξάπλωση του κοροναϊού εκτός Κίνας οδήγησε σε "βουτιά" των μετοχών διεθνώς και σε ράλι όλων των assets που θεωρούνται ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

 

 

Ο χρυσός εκτοξεύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2013 και οι αποδόσεις των 10ετών αμερικάνικων ομολόγων υποχώρησαν κατά 10 μ.β στο 1,37%. Και όπως αναφέρουνε οι αναλυτές της UBS, έτσι το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι τι ακριβώς έχει αποτιμηθεί στην τιμή του χρυσού, και τι όχι. Σημειώνεται πως η αρχική εκτίμηση της UBS για την πορεία του πολύτιμου μετάλλου ήταν ότι θα διαπραγματευτεί γύρω από τα 1.600 με 1.650 δολάρια η ουγγιά βραχυπρόθεσμα, η οποία και είχε βασιστεί στην υπόθεση ότι ο κοροναϊός θα περιοριζόταν στο α’ τρίμηνο του 2020 και θα "παρέμενε" εντός των τειχών της Κίνας.

 

Ωστόσο όπως αναφέρουνε οι αναλυτές της UBS, αν ο ιός έχει πλέον εξαπλωθεί σε άλλες χώρες και ηπείρους, και έτσι αν η κατάσταση στην Κίνα παρουσιάσει υποτροπή και το βάρος των επιπτώσεων του ιού στην ανάπτυξη επεκταθεί στον Απρίλιο, τότε, σύμφωνα με την UBS, ο χρυσός θα μπορούσε άμεσα να διαπραγματεύεσαι στα 1.700 δολάρια ουγγιά. Σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές της UBS, αυξάνεται η τιμή στόχος του χρυσού με εκτίμηση ότι στα τέλη Ιουνίου θα βρεθεί στα 1.650 δολάρια η ουγγιά.   

 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουνε οι αναλυτές της UBS, ο κίνδυνος να εξελιχθεί η τρέχουσα κατάσταση σε μιας παγκόσμια πανδημία, με  τον αριθμό των κρουσμάτων και τον φόβο γύρω από την εξέλιξη και τις επιπτώσεις του ιού να βαθαίνει κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ενδεχομένως μέτρων χαλάρωσης της πολιτικής από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες, αναμένεται να στείλουν τον χρυσό στο επίπεδο 1.700-1.800 δολαρίων η ουγγιά ή και αρκετά υψηλότερα.0

 

Βέβαια όπως αναφέρουνε οι αναλυτές της UBS, αν δεν υλοποιηθεί αυτό το σενάριο κινδύνου, αναμένεται η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στο β’ εξάμηνο του έτους να πιέσει τον χρυσό καθώς και άλλα ασφαλή καταφύγια. Ωστόσο τα χαμηλά πραγματικά επιτόκια στις ΗΠΑ, οι αμερικάνικες προεδρικές εκλογές του φθινοπώρου, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι αγορές από τις κεντρικές τράπεζες θα ενισχύσουν την αναβίωση του ιστορικού αρνητικού συσχετισμού του χρυσού με το αμερικανικό δολάριο και αυτό αναμένεται να στηρίξει το πολύτιμο μέταλλο στα τέλη του έτους.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....