| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

UBS – Το ΣΟΚ και οι επενδυτές

 

Τετάρτη, 11/03/2020

 

   Share

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουνε οι αναλυτές της UBS σε έκθεση της, εξάπλωση της επιδημίας του Covid-19, πόλεμος τιμών στις αγορές πετρελαίου και υποχώρηση της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς σε ιστορικό ναδίρ, αυτοί είναι τρεις παράγοντες που θα συνεχίσουν να προκαλούν έντονες αναταράξεις στις αγορές.

 

 

Και η UBS αναρωτιέται, τι μπορούν να κάνουν οι επενδυτές ώστε να βγουν όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από το ισχυρό σοκ;

 

Οι παραπάνω παράγοντες, σε συνδυασμό με την ευρύτερη τάση αποφυγής ρίσκου, αναμένεται να διατηρήσουν βραχυπρόθεσμα την έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, επισημαίνει η UBS σε έκθεσή της. Παρ' όλα αυτά, πέραν των αρνητικών εξελίξεων υπάρχουν και θετικές ενδείξεις, τόσο στις προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία του κορωνοϊού όσο και στα μέτρα που λαμβάνουν κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες. «Παρατηρούμε τις εξελίξεις σε τέσσερις βασικούς τομείς που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε πιο θετικές προοπτικές», σύμφωνα με τη UBS:

 

- Ενδείξεις επιτυχίας στον περιορισμό του Covid-19.

- Σαφήνεια στον αντίκτυπο της επιδημίας στην οικονομική δραστηριότητα

- Συντονισμένη δράση από εθνικές αρχές και αρχές νομισματικής πολιτικής.

- Αποτιμήσεις των μετοχών.

 

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αναλυτές της UBS, η προσοχή των αγορών βραχυπρόθεσμα θα παραμείνει επικεντρωμένη στον κορωνοϊό και στην εξάπλωσή του ανά την Ευρώπη και τις ΗΠΑ καθώς και στις επιπτώσεις τόσο στην οικονομική δραστηριότητα όσο και στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι πιο θετικές, πρόσφατες εξελίξεις -όπως για παράδειγμα οι ενδείξεις περιορισμού της εξάπλωσης του ιού στην Ασία και υψηλότερο δυνητικό εισόδημα για τους καταναλωτές, δημοσιονομική και νομισματικής χαλάρωση καθώς και πιο ευνοϊκές μετοχικές αποτιμήσεις- μπορεί να πάρει καιρό μέχρις ότου «φιλτραρισθούν» από τις αγορές και αποτυπωθούν στις τιμές. Γι' αυτό το λόγο, η UBS εκτιμά ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. «Επαναλαμβάνουμε τις συστάσεις μας προς τους επενδυτές να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους και να εξετάσουν στρατηγικές προστασίας», αναφέρει η επενδυτική τράπεζα στην έκθεσή της. 

 

«Δεδομένης της μειωμένης ρευστότητας σε διάφορες αγορές, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην λαμβάνουν βιαστικές αποφάσεις σε καιρούς μεταβλητότητας», σημειώνει.

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διακρινει επενδυτικές ευκαιρίες για ενίσχυση και διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων. Ειδικότερα, η UBS συμβολεύει τους επενδυτές:

 

- Να προτιμήσουν τις μετοχές αναδυομένων αγορών έναντι των ανεπτυγμένων, δεδομένων των προσδοκιών για υψηλότερη κερδοφορία και καλύτερες αποτιμήσεις.

- Να προτιμήσουν στρατηγικές που ενισχύουν την απόδοση του χαρτοφυλακίου, όπως τοποθετήσεις σε μετοχές που δίνουν μέρισμα και αμερικανικά χρεόγραφα υψηλών αποδόσεων.

- Να προετοιμασθούν βραχυπρόθεσμα για μεγαλύτερη αποδυνάμωση το δολαρίου και, τέλος,

- Οι επενδυτές που αποφεύγουν το ρίσκο να εξετάσουν μέτρα για την προστασία των χαρτοφυλακίων τους απέναντι στον κίνδυνο του κορωνοϊού.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....