Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:45 - 12/03/19

WSJ: Φρενάρουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα λόγω εκλογών

 

Ως σημάδι της ευρωπαϊκής ανησυχίας ότι η Αθήνα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, ερμηνεύει η Wall Street Journal την απόφαση του Eurogroup να καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

 

 

«Οι Ευρωπαίοι υποσχέθηκαν στην Αθήνα το ποσό, μέρους των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα κατά τη διάρκεια της κρίσης, αν συνεχίζει να αναδιαμορφώνει την οικονομία της, μετά το τέλος του προγράμματος. Ομως, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκρούει κάποιες από τις προτάσεις της ευρωζώνης, οδηγώντας στην απόφαση της Δευτέρας», αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

 

Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι η αναβολή της εκταμίευσης είναι κατά κύριο λόγο μια συμβολική κίνηση, καθώς η Αθήνα δεν έχει άμεση ανάγκη το 1 δισ. ευρώ, ενώ η απόφαση αναμένεται τώρα στις 5 Απριλίου.

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η βασική διαφωνία αφορά τον νόμο για την προστασία πρώτης κατοικίας, σημειώνει το δημοσίευμα. «Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το προσχέδιο είναι υπερβολικά επιεικές σε ανθρώπους που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους, ότι ενθαρρύνει τις εσκεμμένες αδυναμίες πληρωμών και πως πλήττει περαιτέρω το προβληματικό τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας», συνεχίζει.

 

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που πρέπει να προκηρύξει εκλογές το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο, δεν θέλει να το κάνει ευκολότερο για τις τράπεζες να διεκδικούν επανάκτηση των σπιτιών», αναφέρει το δημοσίευμα που σημειώνει ότι η ΝΔ, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι σε θέση ισχύος για να κερδίσει τις εκλογές, υποστήριξε ότι το προσχέδιο δεν προστατεύει αρκετά τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

 

Τέλος, το δημοσίευμα θυμίζει ότι η πρόσφατη απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού επίσης αιφνιδίασε τις αρχές της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι είναι κάτι επικίνδυνο για την αγορά εργασίας και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η ΝΔ υποστήριξε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....