Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

14/05/18

Washington Group: Σκληρή κόντρα ΔΝΤ Βερολίνου;

 

Οι εκπρόσωποι των θεσμών συζήτησαν με τους εκπροσώπους Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας (αυτό είναι το λεγόμενο Washington Group) με επίκεντρο το ελληνικό χρέος και την ελάφρυνσή του.

 

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ στη βελγική πρωτεύουσα Ελένη Βαρβιτσιώτη, η θέση του Βερολίνου έχει σκληρύνει σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Η Γερμανία, για να αποδεχθεί ελάφρυνση χρέους, ζητά συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις και ειδικότερα, να δημιουργηθεί ένα δεσμευτικό πλαίσιο ώστε κάθε φορά που θα γίνεται περαιτέρω ελάφρυνση, αυτή να περνά από έγκριση συμπεριλαμβανομένου και του και γερμανικού κοινοβουλίου.

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, Πόουλ Τόμσεν, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι αυτοί οι όροι δεν είναι αποδεκτοί από το Ταμείο.

 

Μάλιστα, ο κ. Τόμσεν, προειδοποίησε ότι για να μετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μια συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup (σε δέκα ημέρες από σήμερα) που να ικανοποιεί και το ΔΝΤ. Αλλιώς, κατά τον κ. Τόμσεν, δεν θα υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε να ξεκινήσει το Ταμείο πρόγραμμα με την Ελλάδα.

 

Διαφαίνεται κατόπιν αυτών, πως το ενδεχόμενο να μην μετέχει στο ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ίσως είναι πιο ορατό από ποτέ.

 

Μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην Ελλάδα. Και τούτο αφενός διότι το Ταμείο είναι ο μόνος σύμμαχος της Αθήνας που πιέζει προς την κατεύθυνση μείωσης του χρέους, αφετέρου διότι είναι άδηλος ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν οι αγορές την Ελλάδα μετά την έξοδο του Αυγούστου, χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

 

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διατύπωναν πάντως την εκτίμηση ότι αυτό το σκηνικό είναι ίσως η τελευταία πίεση προς την Αθήνα πριν τη συμφωνία.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....