| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

YΠΟΙΚ: Νηφαλιότητα μπροστά στις έντονες διακυμάνσεις του ΧΑ – Σύσκεψη για την κεφαλαιαγορά

 

Τρίτη, 03/03/2020

 

   Share

 

Η σημασία της υπευθυνότητας και της νηφαλιότητας κατά την αντιμετώπιση μεγάλων διακυμάνσεων των τιμών της κεφαλαιαγοράς ως αντίδραση στην επικαιρότητα, την ώρα που το οικονομικό κλίμα παραμένει θετικό τονίστηκε στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

 

 

Ειδικότερα συνάντηση με τους επικεφαλής θεσμικών φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γ. Ζαββός.

 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Β. Λαζαράκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γ. Χαντζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σ. Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών, Π. Δράκος, ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Σ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, Θ. Μυλωνάς και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΥ, Ι. Πολυχρονίου.

 

Υπευθυνότητα και νηφαλιότητα

 

Στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία της υπευθυνότητας και της νηφαλιότητας κατά την αντιμετώπιση μεγάλων διακυμάνσεων των τιμών της κεφαλαιαγοράς ως αντίδραση στην επικαιρότητα, την ώρα που το οικονομικό κλίμα παραμένει θετικό, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

 

Οι διακυμάνσεις αυτές, προστίθεται, όχι μόνο βρίσκονται σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά αντίστοιχων αγορών, αλλά και δικαιολογούνται πλήρως από το μέγεθος και το βάθος του ελληνικού χρηματιστηρίου σε σχέση με τις μεγάλες κεφαλαιαγορές του εξωτερικού.

 

Επιπλέον, «διαπιστώθηκε, από όλους, η ανάγκη σχεδιασμού μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής με σκοπό την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και συζητήθηκε το πλαίσιο χάραξής της.»

 

» Η λήψη πρωτοβουλιών, μετά από γόνιμη διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς, με σκοπό τον καθορισμό, την ιεράρχηση και εν τέλει την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά τη λειτουργία της, ούτως ώστε να μπορέσει να επιτελέσει με επιτυχία τον αναπτυξιακό της ρόλο».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....