Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:29 - 19/06/17

«Θησαυρός» η ακίνητη περιουσία των Ταμείων - Πώς θα αξιοποιηθεί

Αποτελεί τον «θησαυρό» της Κοινωνικής Ασφάλισης και όμως ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε.. Ο λόγος είναι για την ακίνητη περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων, που απαρτίζεται από 1120 διαμερίσματα, ιδιόκτητα κτίρια και οικόπεδα και σε πρώτη φάση, μια πρόχειρη αποτίμηση, «βγάζει» εμπορική αξία έως 3,5 δισ. ευρώ.

 

Ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για το θέμα από τον Γενικό Γραμματέα Εργασίας, κ. Ανδρέα Νεφελούδη, έχει καταγράψει συνολικά το 49% των παραπάνω ακινήτων (560) ότι είναι αναξιοποίητα και βιώνουν συνθήκες εγκατάλειψης. Υπάρχουν επίσης άλλα 340 ή το 39% του συνόλου που έχουν παραχωρηθεί για ενοικίαση, ενώ μισθωμένα είναι 160 ακίνητα (15%) και προς ιδιόχρηση είναι άλλα 60 ή το 7% του συνόλου.

 

Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να προωθήσει διαγωνισμό έτσι ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να επιλεχθούν εκείνοι οι πιστοποιημένοι εκτιμητές οι οποίοι θα προσδιορίσουν οριστικά και αμετάκλητα την αξία των ακινήτων που σήμερα βρίσκονται υπό τον ΕΦΚΑ, αλλά και εκείνων που πρόκειται να υπαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ενώ υπάρχουν ολόκληρες πολυκατοικίες και οικόπεδα που μένουν ανεκμετάλλευτα, την ίδια στιγμή τα Ταμεία ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να νοικιάζουν κτίρια ώστε να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες, ανά την επικράτεια. Συνολικά, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 410 ακίνητα που νοικιάζονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και για τα οποία σε ετήσια βάση, προκύπτει δαπάνη που υπερβαίνει τα 12 εκατ. ευρώ.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....