Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 07/12/17

«Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν»

Αν ψάχνετε για κάποια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία, καλύτερα να μην την αναζητήσετε στη Wall Street. Οι τιμές των επενδυτικών αγαθών φαντάζουν πολύ υψηλές σήμερα, εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου μετοχών και ομολόγων.

 

Όπως προσφάτως έγραψε σε έκθεση της η Goldman Sachs, η μέση αποτίμηση της αξίας μετοχών, ομολόγων και χρήματος είναι πιο ακριβή σήμερα απ’ ό,τι έχει υπάρξει από το 1900 και δώθε.

 

«Πολύ σπάνια συμβαίνει να είναι εξίσου ακριβές οι μετοχές, τα ομόλογα και η χρηματική πίστη την ίδια στιγμή. Μόνο τις δεκαετίες του ’20 και του ’50 παρατηρήθηκε αυτό» έγραψαν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας.

Η Goldman Sachs, πάντως, προειδοποιεί ότι «όλα τα καλά πράγματα τελειώνουν» και προσθέτει ότι «εν τέλει, η αγορά θα παρουσιάσει πτώση». Η Guggenheim Partners παραθέτει έναν επιπλέον λόγο ανησυχίας: Η οικονομική ανάκαμψη από τη Μεγάλη Ύφεση «παρουσιάζει σημάδια γήρανσης». Και η εταιρεία προβλέπει ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα έναρξης μιας νέας ύφεσης κάπου από τα τέλη του 2019 μέχρι τα μέσα του 2020».

Ελάχιστοι στη Wall Street φαίνεται να ανησυχούν για μια πιθανή ύφεση. Οι αμερικανικές μετοχές κινούνται σε μεγάλα ύψη, με τον Dow να αγγίζει τις 24.000 μονάδες. Από την εκλογή του Προέδρου Trump μέχρι σήμερα, η άνοδος του δείκτη ανέρχεται συνολικά στις 5.500 μονάδες.

 

Όπως επισημαίνει η Goldman, η ιστορία δείχνει ότι οι «ανεβασμένες» αποτιμήσεις συχνά σημαίνουν ότι οι επενδυτικές αποδόσεις μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα είναι χαμηλότερες.

 

Με άλλα λόγια, μην στοιχηματίσετε στο ότι οι τωρινές αποδόσεις θα συνεχιστούν για πάντα.

 

Και όπως τονίζει η Kate Warne, σύμβουλος επενδυτικής στρατηγικής στην Edward Jones: «Οι αποτιμήσεις δεν σου λένε πότε θα σταματήσει το ράλι των τιμών. Δείχνουν, όμως, ότι οι επενδυτές πρέπει να χαμηλώσουν τις προσδοκίες τους ως προς τις μακροπρόθεσμες αποδόσεις».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....