Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:35 - 07/12/17

Αντίστροφη μέτρηση για το Ελληνικό …. Κρίσιμη συνεδρίαση σήμερα

 

Άλλη μια κρίσιμη ημέρα για το μεγάλο project του ελληνικού θεωρείται η σημερινή. Ειδικότερα,  σήμερα Πέμπτη συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ), στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι γενικοί γραμματείες των εμπλεκόμενων υπουργείων. Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη συνεδρίαση του ΚΣΔ μέσα στην εβδομάδα, με την πρώτη να γίνεται την προηγούμενη η Δευτέρα, σε θετικό κλίμα για την υλοποίηση της επένδυσης. 

 

Η σημερινή συνεδρίαση  είναι συνέχεια της προηγούμενης και κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα συζητηθούν τα «καυτά» θέματα του επενδυτή.
 

Το ένα είναι το ύψος των κτηρίων καθώς πρόκειται να γίνουν έξι ουρανοξύστες με συνολικό ύψος 200 μέτρων ο καθ’ ένας. 
 

Το προτεινόμενο ύψος  όμως ξεπερνά σε ύψος της Ακρόπολης που φθάνει τα 152 μετρά και με βάση τον γενικό οικοδομικό κανονισμό είναι απαγορευτικό άλλο κτήριο να περνάει σε ύψος την Ακρόπολη. 
 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο επενδυτής, όπως λέει έγκυρη  πηγή, πρέπει να γνωρίζει τα βασικά στοιχεία μιας οικοδομικής άδειας.
 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το δεύτερο σημαντικό ζήτημα είναι η προστασία του αρχαιολογικού χώρου αλλά η εισήγηση του ΚΑΣ έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΣΔ θα αντιμετωπίσει την επένδυση στη ρεαλιστική της διάσταση και με την προοπτική το έργο να υλοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο που ορίζει η ελληνική νομοθεσία.  


Οι ίδιες πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι μπορεί και ο επενδυτής να βάλει… νερό στο κρασί αν θέλει να προχωρήσει η επένδυση. 

Τα συμπεράσματα  του ΚΣΔ είναι  κρίσιμα διότι θα συγκροτήσουν το Προεδρικό Διάταγμα που θεωρείται η τελική  υπογραφή για την υλοποίηση της επένδυσης.

Δεν είναι βέβαιο ότι το ΚΣΔ θα οριστικοποιήσει σήμερα την υπόθεση ή θα απαιτηθεί και νέα συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες πριν οδηγηθεί στα τελικά συμπεράσματα. 
 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου που βρέθηκε πρόσφατα στο συνέδριο «Η ώρα  της Ελληνικής Οικονομίας» εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υλοποίηση του έργου ενώ μιλώντας σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν περισσότερα νέα. 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....