Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 12/01/17

Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες, παγκόσμιες απειλές για τις επιχειρήσεις το 2017

 

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), οι παρακάτω 5 είναι οι μεγαλύτερες παγκόσμιες απειλές για τις επιχειρήσεις το 2017:  

 

·         Ανεργία ή υποαπασχόληση

·         “Σοκ” στις τιμές της ενέργειας

·         Δημοσιονομικές κρίσεις

·         Αποτυχία της εθνικής διακυβέρνησης

·         Βαθιά κοινωνική αστάθεια

 

Και οι παραπάνω 5 απειλές αποτελούν έκπληξη, αφού σε αυτές δεν αναφέρονται το Brexit, ο Tramp, οι εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, ο λαϊκισμός, η τρομοκρατία και πολλά από αυτά που μας απασχόλησαν τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά το 2015-2016.

Σύμφωνα με την έρευνα της WEF, η αύξηση των εισοδημάτων και η ανισότητα του πλούτου θα καθορίσουν τις παγκόσμιες εξελίξεις τα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό επισημαίνει την ανάγκη αναζωογόνησης της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και τη μεταρρύθμιση του καπιταλισμού της αγοράς.

Το WEF αναφέρει στην έκθεσή του ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι (ανεργία-υποαπασχόληση) έχουν προκληθεί σε μεγάλο βαθμό από την τεράστια τεχνολογική αλλαγή. Ωστόσο, οι απώλειες θέσεων εργασίας μπορεί να αντισταθμιστούν από την αύξηση της απασχόλησης σε άλλους τομείς.

Τέλος είναι χαρακτηριστικό ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ υπολογίζει ότι αναμένεται να χαθούν 7,1 εκατ. θέσεις εργασίας, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 2,1 εκατ. νέες θέσεις κυρίως σε πιο εξειδικευμένους τομείς όπως η πληροφορική, τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική και η μηχανική, κάτι που θα μπορούσε να αντισταθμίσει εν μέρει κάποιες από τις απώλειες.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....