Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 11/08/17

Είναι εφικτό τα video games να γίνουν ολυμπιακό αγώνισμα;

 

Το κλείσιμο του τελετουργικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που θα γίνουν το 2020 περιείχε ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Super Mario και η Pac-Man. Και με αφορμή τους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024, τα πράγματα ίσως πάνε ένα βήμα παραπέρα.

 

Ο Tony Estanguet, συν-πρόεδρος της γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε συζητήσεις με αξιωματούχους από τον χώρο των e-sports και την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ούτως ώστε να μπουν στα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων και οι επαγγελματίες παίκτες βιντεοπαιχνιδιών.

Όπως γράφει το Fortune, αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο όσο ακούγεται. Τα e-sports αποτελούν μια πηγή τεράστιων εσόδων και η ιδέα να μπουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι καινούρια. Η αρχή είχε γίνει με μια σειρά συζητήσεων για τους Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο, αλλά δεν προχώρησε.

«Δεν είμαστε 100% βέβαιοι ότι τα e-sports είναι πραγματικά σπορ, αναλογιζόμενοι τη σωματική δραστηριότητα και τον ορισμό του τι είναι άθλημα και τι όχι», είχε δηλώσει τον Απρίλιο ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach.

Χρόνος, όμως, για να σκεφτούν πιο διεξοδικά αυτό το ζήτημα υπάρχει. Άλλωστε δεν χρειάζεται να παρθεί καμία τελική απόφαση ως τους Ολυμπιακούς το 2020, όταν και θα ολοκληρωθούν οι αγώνες στο Τόκιο.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....