Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

16/04/18

Εντονο παρασκήνιο στο διαγωνισμό για τον ΔΕΣΦΑ

 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει από την περασμένη εβδομάδα τους φακέλους με τις βελτιωτικές προσφορές των δύο κοινοπραξιών και εκτιμάται ότι σήμερα ή αύριο θα ανακοινώσει τον προτιμητέο επενδυτή με τον οποίο όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει άλλον ένα γύρο διαπραγματεύσεων για να αυξήσει περαιτέρω το τίμημα για το 66% του Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.

 

 

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του vima.gr η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Και αυτό γιατί οι δύο προσφορές παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανοίξει οι φάκελοι είναι πολύ κοντά μεταξύ τους καθώς προσεγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, διαρροές αναφέρουν πως η προσφορά της κοινοπραξίας που αποτελείται από την ισπανική Reganosa, τη ρουμάνικη Transgaz και την Eυρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) είναι περίπου κατά 5 εκατ. μεγαλύτερη από την προσφορά του αρχικού «φαβορί», της κοινοπραξίας δηλαδή που αποτελείται από την ιταλική Snam, τη βελγική Fluxys και την ισπανική Enagas. 

H τελευταία κοινοπραξία μάλιστα έχει τις «ευλογίες» της τρόικας αλλά ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός και νικητής θα είναι αυτός που θα προσφέρει τα περισσότερα. Υπενθυμίζεται ότι ενώ οι βελτιωτικές προσφορές ήταν προγραμματισμένο να ανοιχτούν την περασμένη Παρασκευή, το ΤΑΙΠΕΔ με την αιτιολογία ότι λείπουν κάποια δικαιολογητικά ανέβαλε τη διαδικασία για σήμερα ή αύριο Τρίτη. Το σίγουρο είναι ότι ο διαγωνισμός θα είναι επιτυχής, καθώς το τίμημα ξεπερνά κατά πολύτα 400 εκατ ευρώ που είχε προσφέρει η αζέρικη Socar παλαιότερα και αποτελούσε ουσιαστικά τιμή εκκίνησης για τον σημερινό διαγωνισμό. Από το προς πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, 35% πωλούν τα ΕΛΠΕ και 31% το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....