Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:32 - 12/01/17

Επέκταση του κόφτη για την διετία 2019-2020 προτείνει ο Τσακαλώτος

 

Στα πλαίσια και των όσων επισημαίνονται στο GFF εδώ και αρκετό καιρό, το έδαφος για αποδοχή του μέτρου μείωσης του αφορολόγητου για την περίοδο μετά το 2018 έχει αρχίσει να στρώνει η κυβέρνηση. Όπως πάντως τονίζουν κυβερνητικές πηγές σε περίπτωση που το αφορολόγητο περιληφθεί σ’ ένα ευρύτερο πακέτο συμφωνίας δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει νομοθέτηση τώρα.

 

Επί της ουσίας κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν σε υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά με στόχο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης που θα συνιστούν απλώς μία πολιτική συμφωνία-συμβιβασμό αποκλείοντας την ψήφιση προληπτικών μέτρων από την παρούσα βουλή. 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πάντως ότι το θέμα αυτό δεν συζητείται αυτήν την στιγμή στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους δανειστές. Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες η χθεσινή συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη με τον Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα με τον Γάλλο υπουργό οικονομικών να είναι θετικός στις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκονται ήδη στις Βρυξέλλες όπου θα έχουν το μεσημέρι συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στον οποίο και θα παρουσιάσουν το πακέτο των ελληνικών προτάσεων για ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης. Εκ παραλλήλου θα συνεδριάζει το Euroworking Group από το οποίο η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ένα θετικό σήμα, έστω ένα βήμα που θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

 Όπως αναφέρει το CNN Greece, σύμφωνα με πληροφορίες στο πακέτο που παρουσιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προτείνει μεταξύ άλλων την επέκταση του κόφτη δημοσιονομικής διόρθωσης για την διετία 2019 και 2020 ενδεχομένως και με μερική περιγραφή των μέτρων για την περίπτωση που δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι. Παράλληλα όμως ως αντίβαρο ζητεί τον προσδιορισμό από τους δανειστές από τώρα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που θα ενεργοποιηθούν το 2018, ούτως ώστε τότε να επηρεάσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έχουν συμφωνηθεί.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....