Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 17/04/18

Η Ανατολική Ευρώπη, ο λαϊκισμός & Οι επενδυτές

 

Η Ανατολική Ευρώπη, η οποία εμφανίζει μια νέα τάξη ηγετών με στενές αντιλήψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γίνεται το αγαπημένο πεδίο για τους επενδυτές των αναδυόμενων αγορών, καθώς οι απειλές, οι κυρώσεις και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι ωθούν σε απομάκρυνση από το υψηλής απόδοσης χρέος στη Ρωσία και την Τουρκία.

 

 

Τα ομόλογα από την Πολωνία στην Ουγγαρία υπερίσχυσαν των αντιστοίχων σε άλλες χώρες αυτό το μήνα. Όπως έγραψε το Bloomberg, η νέα παγκόσμια μεταβλητότητα δοκιμάζει την αποφασιστικότητα των επενδυτών να διατηρήσουν τα ομόλογα σε τοπικό νόμισμα, τα οποία παλαιότερα ήταν αγαπημένες αγορές. Τα ρωσικά ομόλογα και το ρούβλι κατέρρευσαν μετά την επέκταση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την ένταση στη Συρία που είχε εξελιχθεί την περασμένη εβδομάδα. Η λίρα της Τουρκίας εκτίθεται επίσης στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας καθώς και στην τοπική νομισματική πολιτική που πολλοί δεν θεωρούν και πολύ επωφελή. Οι αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, αντίθετα, εξακολουθούν να επωφελούνται από μη πληθωριστικές, αναπτυξιακές πολιτικές εντάσεις.

 

"Η τρέχουσα αβεβαιότητα για τη Ρωσία και την Τουρκία σίγουρα καθιστά την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ασφαλέστερη θέση, εάν το δούμε με όρους σχετικότητας", δήλωσε η Esther Law, μάνατζερ χρεών αναδυομένων αγορών στην Amundi SA, που είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων της Ευρώπης κι επιβλέπει 1,4 τρισεκατομμύρια ευρώ. "Η εναλλαγή περιουσιακών στοιχείων είναι πιθανό να συμβεί υπέρ της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ειδικά εάν δεν έχουμε μια πιο επιθετική από το αναμενόμενο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα". Η Law λέει ότι προτιμά τα πολωνικά ομόλογα.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....