Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 12/03/18

Η Βρετανική οικονομία τα πηγαίνει καλύτερα

 

Όπως  έγραψε το Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Philip Hammond, αναμένεται να λάβει μια πολύ αναγκαία στήριξη, όταν ανακοινωθούν οι οικονομικές προβλέψεις του Γραφείου Ευθύνης του Προϋπολογισμού (OBR), την Τρίτη.

 

 

Το Γραφείο αναμένεται να προβλέψει ταχύτερη ανάπτυξη και χαμηλότερο δανεισμό σε σχέση με την αντίστοιχη πρόβλεψη που έκανε τον Νοέμβριο, όταν η απότομη υποβάθμιση των προοπτικών παραγωγικότητας είχε θέσει σε σοβαρή αμφισβήτηση τον στόχο του Hammond να εξισορροπήσει τα οικονομικά της χώρας μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού μόνο για το τρέχον οικονομικό έτος μπορεί να φτάσει μέχρι και 10 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες χαμηλότερα από τα επίπεδα που προέβλεπε το OBR πριν από τέσσερις μήνες, γεγονός που θα τον οδηγούσε στη μεγαλύτερη στενότητα της τελευταίας δεκαετίας.

 

Ένας λόγος για την αναβάθμιση είναι ότι η Βρετανία απολαμβάνει τους καρπούς μιας ευρείας παγκόσμιας ανόδου και ότι, όσον αφορά στην πληθωριστική συμπίεση στα νοικοκυριά, πιθανότατα τα χειρότερα έχουν περάσει. Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Bloomberg τον περασμένο μήνα προβλέπουν αύξηση 0,4% σε κάθε τρίμηνο του 2018 - περισσότερο από αυτά που το OBR προέβλεπε τον Νοέμβριο.

 

"Η οικονομική εικόνα έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει ευχάριστα και θα πρέπει να περιμένουμε μια ελαφρώς πιο λαμπερή προοπτική την επόμενη εβδομάδα", δήλωσε ο Matthew Whittaker, επικεφαλής οικονομολόγος στο Resolution Foundation, ένα think tank με έδρα το Λονδίνο.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....