Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 07/12/17

Η Ευρώπη «σπρώχνει» τεράστια ποσά σε νέα ψηφιακά νομίσματα

 

Σχεδόν τα μισά χρήματα που δόθηκαν σε κρυπτονομίσματα τα τελευταία χρόνια συγκεντρώθηκαν στην Ευρώπη, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

 

Η έρευνα, που εκπονήθηκε από την Atomico – μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες venture capital στην Ευρώπη -, κατέδειξε ότι οντότητες με έδρα στην Ευρώπη συγκέντρωσαν 1,76 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω αρχικών προσφορών νομισμάτων (initial coin offerings – ICOs).

 

Το ποσό αυτό, που αντιπροσωπεύει το 46% των χρημάτων που δόθηκαν παγκοσμίως, αφορά την περίοδο από το 2014 μέχρι σήμερα.

 

Οι αρχικές δημόσιες προσφορές νομισμάτων έχουν αναδειχθεί σε …Γη της Επαγγελίας για επιχειρηματίες ψηφιακών νομισμάτων. Οι ICOs προσφέρουν το «καύσιμο» που τροφοδοτεί την απότομη άνοδο στην αξία των κρυπτονομισμάτων φέτος.

 

Αυτή η άνοδος έχει οδηγήσει πολλούς να ανησυχούν για την πιθανή δημιουργία μιας φούσκας έτοιμης να εκραγεί, με την αξία του bitcoin να έχει αυξηθεί κατά 1.000% από την αρχή του 2017 μέχρι τώρα.

 

Η έρευνα της Atomico βασίστηκε σε δεδομένα που συγκέντρωσε η εταιρεία TokenData, με έδρα την Καλιφόρνια.

 

Σύμφωνα με τον ερευνητή Ricky Tan, το 90% των αρχικών προσφορών νομισμάτων από το 2014 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί φέτος.

 

Η Ελβετία προσέλκυσε σχεδόν τα μισά από τα ευρωπαϊκά κεφάλαια που δόθηκαν σε ICOs – 828 εκατομμύρια δολάρια, ή 47% του συνόλου των ευρωπαϊκών κεφαλαίων. Οι περισσότερες συναλλαγές έλαβαν χώρα μέσω εταιρειών με έδρα το Τσουγκ, μιας περιφέρειας με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές όπου δραστηριοποιούνται και πολλοί κορυφαίοι traders βασικών προϊόντων.

 

Αντιθέτως, η Βόρεια Αμερική συγκέντρωσε 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια για αρχικές προσφορές νομισμάτων – ποσό που αντιστοιχεί στο 28% μιας παγκόσμιας αγοράς η οποία αγγίζει τα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Η έκθεση προβλέπει ότι οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών θα αρχίσουν να συμμετέχουν σε αρχικές προσφορές νομισμάτων του χρόνου. Με άλλα λόγια, αναμένεται να υποχωρήσει η παραδοσιακή αντίστασή τους σε κάτι που οι ίδιες αντιλαμβάνονταν σαν έναν μη εποπτευόμενο ανταγωνισμό.

Ήδη, κορυφαίες εταιρείες venture capital στις ΗΠΑ, όπως η Andreesen Horowitz και η Union Square Ventures, έχουν επενδύσει ενεργά σε αρχικές προσφορές νομισμάτων, μαζί με κάποια νεότερα ευρωπαϊκά funds όπως η Blueyard Capital με έδρα το Βερολίνο.

 

«Όμως, ακόμα δεν έχουν συμμετάσχει τα πιο καθιερωμένα funds της ευρωπαϊκής ηπείρου» επισημαίνει η έκθεση της Atomico. «Αυτό θα αλλάξει μέσα στο 2018».

 

Οι αρχικές προσφορές νομισμάτων λειτουργούν ως εναλλακτικές προς τα παραδοσιακά, εποπτευόμενα μέσα συγκέντρωσης κεφαλαίων μέσω χρηματιστηρίου ή ιδιωτικών επενδύσεων.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....