Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 13/03/18

Η ιδιοκτησία αυτοκινήτου ανήκει στο παρελθόν

 

της Debbie Yong

 

Η ιδιοκτησία αυτοκινήτου φαντάζει σαν ένα πράγμα του παρελθόντος. Την επόμενη δεκαετία, τα αυτοκίνητα θα θεωρούνται ως υπηρεσία κατ’ απαίτηση αντί για μια μεγάλη πολυπόθητη αγορά που γυαλίζουν οι άνθρωποι με αγάπη τα Σαββατοκύριακα μέσα στο γκαράζ. Και το 80% των πωλήσεων αυτοκινήτων θα αφορά εταιρείες διαχείρισης στόλου και όχι μεμονωμένους καταναλωτές.

 

 

Αυτή η άποψη ανήκει στον Jaime Moreno, διευθύνοντα σύμβουλο της Mormedi, μιας εταιρείας συμβούλων στρατηγικού σχεδιασμού που δραστηριοποιείται στον τομέα των μεταφορών. Η Mormedi, η οποία ιδρύθηκε από την Moreno, έχει αναπτύξει τρένα υψηλής ταχύτητας για την ισπανική σιδηροδρομική υπηρεσία RENFE και τη Hitachi, καθώς και σχέδια φορτηγών για τη Hino, τη μάρκα μεσαίου και βαρέως τύπου φορτηγών της Toyota.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται εν μέσω μιας μεγάλης αναστάτωσης. Δεν χρειάζεται να κατέχετε αυτοκίνητα για να ζείτε πλέον στην πόλη – το βλέπουμε ήδη σε πολλές μεγάλες πόλεις. Η μετατόπιση δεν είναι μόνο προς την κοινή χρήση αυτοκινήτων· τελικά, θα δούμε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να προσφέρουν αυτοκίνητα ως υπηρεσία», ανέφερε, επισημαίνοντας τα προγράμματα μηνιαίας συνδρομής αυτοκινήτων όπως το Porsche Passport και το Book by Cadillac.

 

Ο Jaime έκανε τις παρατηρήσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με την κινητικότητα και τον σχεδιασμό που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Σιγκαπούρη, στο συνέδριο Brainstorm Design.

 

Η κοινή χρήση αυτοκινήτων είναι ένα πεδίο στον οποίο η κινεζική εταιρεία ενοικίασης ποδηλάτων Mobike έχει ανακοινώσει ότι θέλει να δραστηριοποιηθεί, μαζί με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Τα 9 εκατομμύρια πορτοκαλί ενοικιαζόμενα ποδήλατα της Mobike είναι κατανεμημένα σήμερα σε περίπου 200 πόλεις σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο, συχνά σε συνεργασία με τοπικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με τον Mark Lin, επικεφαλής διεθνών δραστηριοτήτων στη Mobike.

 

Μαζί με αυτές τις αλλαγές και την αυξανόμενη δημοτικότητα της αυτόνομης οδήγησης, ο συνεπής σχεδιασμός των υπηρεσιών και των εμπειριών από το εσωτερικό του αυτοκινήτου και πέραν αυτού θα καταστεί πολύ πιο σημαντικός για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων – σε σημείο που θα προσδιορίζει την ταυτότητα της μάρκας, δήλωσε ο Nils Uellendahl, διευθυντής σχεδίασης της εταιρείας συμβούλων Designworks που ανήκει στον όμιλο BMW.

 

«Ο ορισμός της απόδοσης έχει αλλάξει. Παραδοσιακά, αφορούσε τις προδιαγραφές και την ταχύτητα. Στο μέλλον, οι καταναλωτές θα την αντιλαμβάνονται περισσότερο με την έννοια της άνεσης, τον τρόπο που συνδέονται οι ψηφιακές συσκευές με το αυτοκίνητο, και τον τρόπο με τον οποίο θα προκύπτουν οι σχετικές εμπειρίες σε όλα αυτά τα διαφορετικά σημεία επαφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: fortune.com

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....