Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 21/04/17

Η νέα «καυτή» γαλλική αγορά ακινήτων

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, αύξηση των τιμών κατοικιών κατά 9% σημειώθηκε μέσα  σε έναν χρόνο στη γαλλική πρωτεύουσα, την ώρα που το premium των τιμών κατοικιών στοπ Λονδίνο έναντι του Παρισιού έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό και συγκεκριμένα στο 71%.

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, τα παραπάνω έχουν άμεση επίπτωση στους τραπεζίτες που εγκαταλείπουν το Λονδίνο, ενόψει Brexit, για να μεταφερθούν στη γαλλική πρωτεύουσα.

 

Η εξασθένηση της στερλίνας έχει φέρει μεγάλες ανατροπές και διακυμάνσεις στις τιμές μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού το τελευταίο 12μηνο. Από τα τέλη του 2016, οι τιμές στο Παρίσι έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, ενώ στο κεντρικό Λονδίνο οι αξίες υποχωρούν, αναφέρει η γαλλική μονάδα της εταιρείας ακινήτων LonRes.

 

Οι τιμές των κατοικιών στο Παρίσι έχουν αυξηθεί κατά 9% το α' τρίμηνο σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι και είναι κατά 22% ακριβότερες για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν στερλίνα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την περίοδο 2012-2015 οι αξίες έπεφταν στο Παρίσι, ενώ οι αντίστοιχες των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο αυξάνονταν.

 

Τον Φεβρουάριο, οι τιμές κατοικιών στο Λονδίνο αυξήθηκαν με τον βραδύτερο ετήσιο ρυθμό των τελευταίων 5 ετών, λόγω της πτώσης στις ακριβότερες περιοχές όπως το Κάμντεν, το Τσέλσι και το Κέσινγκτον.

 

Τον ίδιο μήνα οι τιμές σε όλο το Λονδίνο αυξήθηκαν κατά μόλις 0,1% και η μέση τιμή ήταν στις 606.780 στερλίνες, οδηγώντας σε ετήσια άνοδο 1,5%, που είναι και ο βραδύτερος ρυθμός ανόδου από τον Απρίλιο του 2012.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....