Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 11/01/17

Κίνα: Αγώνας δρόμου για τον περιορισμό του εταιρικού χρέους

 

 

Δέσμη μέτρων για τον περιορισμό του εταιρικού χρέους σχεδιάζει η Κίνα, βλέποντάς το να σκαρφαλώνει στο 169% του ΑΕΠ.

 

Το Πεκίνο ανησυχεί, βλέποντας την άνοδο το Δεκέμβριο στις τιμές καταναλωτή (2,1%) τον και παραγωγού (5,5% από 3,3% τον Νοέμβριο), παράλληλα με την εκτόξευση στις τιμές άνθρακα και κατασκευαστικών υλικών. H κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 6,7% πέρυσι, ωστόσο το 2017 εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.

«Η ελάφρυνση χρέους πρέπει να προωθηθεί περαιτέρω με αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιώντας μεθόδους σύμφωνες με το νόμο και με την έκθεση των επιχειρήσεων στην αγορά. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Ο δεύτερος είναι να περιορίσουμε το χρέος των μη οικονομικών εταιριών, το οποίο δεν πρέπει να αυξηθεί πέραν των τωρινών επιπέδων», σύμφωνα με τον Ζου Σαοσί, επικεφαλής της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Στους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους εκφράζεται ανησυχία με δεδομένη την εμμονική προσήλωση της κινεζικής ηγεσίας στην επίτευξη των οικονομικών στόχων.

Μείζον ερώτημα αποτελεί το αν οι ηγέτες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως θα συμβιβαστούν φέτος με μετριοπαθέστερους, αλλά και πιο ισορροπημένους, ρυθμούς ανάπτυξης.

Ήδη από τον Οκτώβριο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προειδοποιήσει για μια επικείμενη τραπεζική κρίση στην Κίνα.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....