Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:45 - 13/03/18

«Καθαρά» τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών

 

«Καθαρά» φαίνεται πως είναι τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο πριν από δώδεκα ημέρας. 

 

 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Αδριανούπολη Μανώλης Κωστίδης, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη για κατασκοπεία εναντίον των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

 

Οι τουρκικές Αρχές φαίνεται πως αναζητούν πλέον την εμπλοκή τους σε διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης. Υπενθυμίζεται πως οι δύο στρατιωτικοί, ένας υπολοχαγός κι ένας λοχίας, έχουν προφυλακιστεί για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή την 1 Μαρτίου.

 

Τα κινητή τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους έχουν σταλεί στην Άγκυρα και εξετάζονται. Οι δύο στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι φωτογράφιζαν πατημασιές που πίστευαν ότι είχαν προκληθεί από λαθρομετανάστες και διακινητές.

 

Τους δυο στρατιωτικούς επισκέφτηκαν το πρωί στις φυλακές οι γονείς τους. Ήταν η δεύτερη επίσκεψη που επετράπη στους συγγενείς και των δύο ανδρών από τότε που κρατήθηκαν, πριν από 12 ημέρες.

 

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία άφησε ελεύθερους δύο δημοσιογράφους που κρατούνταν χωρίς κατηγορίες στις τουρκικές φυλακές.

 

Γονείς λοχία Κούκλατζη στο Spiegel: Προσευχόμαστε για ένα θαύμα

 

Την ίδια στιγμή  εκτενές άρθρο για την υπόθεση των δυο Eλλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

 

Αναφερόμενο καταρχήν στο ιστορικό της υπόθεσης αλλά και παραπέμποντας σε δηλώσεις των γονιών του Δημήτρη Κούκλατζη που «ελπίζουν σε ένα θαύμα» για την απελευθέρωση των δυο παιδιών, που κρατούνται για διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι «[…] η σύλληψη του Κούκλατζη και του άλλου στρατιώτη (ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη) προκάλεσαν βαριά κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Έλληνες πολιτικοί εκφράζουν φόβους ότι η Τουρκία ενδέχεται να κρατήσει τους δυο στρατιώτες ως ομήρους, όπως και στην περίπτωση του τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, προκειμένου να εκβιάσει την απελευθέρωση φερόμενων τούρκων πραξικοπηματιών».

 

«Το πρωί της 2ας Μαρτίου, στις 11 το πρωί. Ένας ταξίαρχος και δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού μας ενημέρωσαν ότι ο γιος μας ο Δημήτρης και ένας συνάδελφός του συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία, ενώ ήταν σε περιπολία, καθώς πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα προς την Τουρκία. Οι άνδρες μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Δεν είναι ασυνήθιστο να χάνονται στρατιώτες στη γειτονική χώρα – ειδικά το χειμώνα, όταν πέφτει το χιόνι και η ορατότητα είναι κακή. Η Τουρκία και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν τέτοια γεγονότα ήρεμα. Σε λίγες μέρες ο γιος σας θα επιστρέψει, μας είπαν», τόνισε η μητέρα του 29χρονου λοχία, Σοφία Κούκλατζη.

 

Στο μεταξύ, η αρχική ανακούφιση της οικογένειας έδωσε χώρο στο πανικό και στην απόγνωση. «Είμαστε απλοί άνθρωποι που ζούσαν μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη», λέει στο Spiegel η κ. Σοφία. «Τώρα έχουμε μπει σε αυτή τη θύελλα», προσθέτει καθώς όπως επισημαίνει στο δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό το τηλέφωνο τους πλέον δεν σταματά να χτυπά. «Καλούν πολιτικοί, ιερείς, φίλοι, συγγενείς, δημοσιογράφοι».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....