Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 14/11/17

Και όμως η Ευρώπη τα πηγαίνει καλύτερα

 

Όπως σχολίασε χθες το Bloomberg, το μπλοκ της ευρωζώνης των 19 κρατών- μελών απολαμβάνει ήδη την ισχυρότερη ανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας και τώρα οι οικονομολόγοι της Credit Suisse Group AG και της Oxford Economics δηλώνουν ότι τα 19 μέλη της Ζώνης του Ευρώ οδεύουν προς μια χρυσή περίοδο οικονομικής επέκτασης εν μέσω χαμηλού πληθωρισμού. Και όμως είναι αλήθεια.

 

Η ανάκαμψη είναι εντυπωσιακή για μια περιοχή που βυθίστηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση στη δική της αναταραχή χρέους, την ανεργία ρεκόρ και τον σχεδόν αποπληθωρισμό που απειλούσε την ίδια την επιβίωση της νομισματικής ένωσης. Παρόλο που ήδη έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους που χάθηκε στα σκοτεινά χρόνια και με την παραγωγικότητα ακόμα αδύναμη, η ανάκαμψη τουλάχιστον δίνει την ελπίδα ότι κάποια προβλήματα θα αρχίσουν να θεραπεύονται.

 

"Αυτή που έχουμε τώρα, είναι η ανάπτυξη της ευρωζώνης στο καλύτερο δυνατό", δήλωσε ο Nathan Sheets, οικονομολόγος και πρώην στέλεχος της Federal Reserve στο Διεθνές τμήμα, αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α. "Οι φίλοι μας στην ηπειρωτική Ευρώπη θα πρέπει να το απολαύσουν, είναι μετά από μακρά περίοδο ανέχειας".

 

Σε έκθεση της Δευτέρας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε ότι η ανάπτυξη σε όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια - η οποία περιλαμβάνει τόσο τη ζώνη του ευρώ όσο και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης - έχει θετικό αντίκτυπο στον υπόλοιπο κόσμο. Είπε επίσης ότι αυτές οι πιο αισιόδοξες προοπτικές αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος της προς τα πάνω αναθεώρησης των παγκόσμιων προοπτικών του Οκτωβρίου.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....