Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

12/03/18

Κερέ: Ο πληθωρισμός δεν έχει φτάσει στο σημείο- στόχο της ΕΚΤ

 

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης δεν είναι ακόμη στο σημείο όπου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει να φτάσει, επανέλαβε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

 

 

Σύμφωνα με το Reuters, πρόσθεσε ότι τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

«Είναι πολύ σαφές ότι τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, τα οποία ελέγχονται από την κεντρική τράπεζα, θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, πολύ πέρα ​​από τον ορίζοντα των αγορών ενεργητικού μας» είπε  μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό BFM Business.

 

Yπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε τη διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα.

 

Ειδικότερα,  το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

 

Η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚΤ.

 

Αναφορικά με τα μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής, το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι σκοπεύει να συνεχίσει να πραγματοποιεί καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού, επί του παρόντος ύψους 30 δισεκ. ευρώ μηνιαίως, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018 ή και αργότερα, εφόσον χρειαστεί, και πάντως έως ότου το Διοικητικό Συμβούλιο διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού η οποία να είναι συμβατή με την επιδίωξή του για τον πληθωρισμό.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....