Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

11/01/17

Κερδίζει την Λεπέν ο Φιγιόν εάν μονομαχήσουν σε δεύτερο γύρο

 

 

Ο υποψήφιος των συντηρητικών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν κερδίζει με ποσοστό 64% την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (ποσοστό 36%), σε περίπτωση που οι δύο υποψήφιοι τεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό Paris Match.

 

Αν όμως ο ανεξάρτητος υποψήφιος και πρώην υπουργός Οικονομικών Εμανουέλ Μακρόν περάσει στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Φιγιόν, θα κερδίσει με 52% έναντι 48%, ανέφερε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ifop Fuducial.

Η δημοσκόπηση επιβεβαίωσε ευρήματα άλλων πρόσφατων σφυγμομετρήσεων που δείχνουν τον Φιγιόν να χάνει μια δυναμική που είχε, με τις προβλέψεις να εμφανίζουν τα ποσοστά του μειωμένα στον πρώτο γύρο των εκλογών -σε 24-25% από 27,5% που ανέρχονταν πριν ένα μήνα- ανάλογα με το ποιος θα είναι υποψήφιος για τους Σοσιαλιστές.

Παρόλο που προβλέπεται ότι θα κερδίσει στον επαναληπτικό γύρο, το ποσοστό αυτό τον φέρνει πίσω από την Λεπέν, που σύμφωνα με τις προβλέψεις συγκεντρώσει ποσοστό 26,5% στον πρώτο γύρο.

Παράλληλα ο Μακρόν εξασφαλίζει το 17% έως 20% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με την δημοσκόπηση. Όμως, θα πρέπει να υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσει και μέρος των ποσοστών του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού που ανέρχονται σε 5,5% έως 7%, σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση, αν ο τελευταίος αποφασίσει να μην θέσει υποψηφιότητα. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ξεκαθαρίσει την στάση του.

Η δημοσκόπηση, με περιθώριο λάθους +/- 1,3%, διεξήχθη από τις 3 έως τις 5 Ιανουαρίου με δείγμα 1.860 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....