Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

14/11/17

Κομισιόν: Μεοσταθμική μείωση συντάξεων κατά 14% θα υποστούν το λιγότερο 1εκ συνταξιούχοι το 2019

Μεσοσταθμική μείωση συντάξεων κατά 14% θα υποστούν το λιγότερο 1 εκατ. συνταξιούχοι το 2019. Συγκεκριμένα, αυτό προκύπτει από έκθεση της Κομισιόν που συμπληρώνει ότι η περικοπή θα ανέλθει στο μέγιστο ποσοστό 18% για 372 χιλ συνταξιούχους.

 

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, το νέο Ασφαλιστικό, γνωστό και ως νόμος Κατρούγκαλου, προβλέπει την σταδιακή εξάλειψη των προσωπικών διαφορών που θα προκαλέσουν τις μειώσεις του 2019. Η εξάλειψη αυτή θα προκύψει μέσω της αναπροσαρμογής των συντάξεων, σύμφωνα με τον πληθωρισμό.

 

Πάντως, η Κομισιόν στηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για περικοπή συντάξεων, όχι άμεσα, αλλά από το 2019 και μετά. Ο λόγος είναι ότι έτσι θα αποφευχθεί ο κίνδυνος για να προκύψουν κοινωνικά και νομικά προβλήματα. Επίσης, αν δεν είχε θεσμοθετηθεί το ανώτατο όριο των περικοπών (18%), εκτιμάται ότι θα ήταν μεγαλύτερες οι περικοπές των συντάξεων. Τέλος και σύμφωνα πάντα με την έκθεση, η Κομισιόν δεν αποκλείει να προκύψουν και νέες περικοπές μετά την χρήση της προσωπικής διαφοράς. Αυτό θα προκύψει μέσα από το πάγωμα της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....