Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 16/04/18

Μια ιστορική εβδομάδα για το αλουμίνιο

 

Όπως σχολίασε το Bloomberg, η απόφαση των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων στη ρωσική United Co. Rusal, τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή αλουμινίου στον κόσμο, πυροδότησε μια βιασύνη προκειμένου εξασφαλισθούν προμήθειες. Οι τιμές κατέγραψαν ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, με τις επιπτώσεις να γίνονται αισθητές από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ατλάντα, τους Ελβετούς traders εμπορευμάτων και τα εργοστάσια επεξεργασίας στην ιρλανδική ύπαιθρο.

 

 

"Υπάρχει μια βιασύνη για να αντικατασταθεί το ρωσικό υλικό με μη ρωσικό υλικό, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι εφικτό, αλλά σε κάποιες άλλες όχι τόσο", δήλωσε ο Robin Bhar, αναλυτής της Societe Generale.

 

Οι κυρώσεις έχουν άμεση επίδραση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, οι οποίες δίνουν πρώτες ύλες για αυτοκίνητα, αεροπλάνα και συσκευασίες. Η Rusal παράγει περίπου το 6% της παγκόσμιας αγοράς αλουμινίου και τώρα είναι εντελώς αποκομμένη από το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Την Παρασκευή, η Maersk Line, μονάδα της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας παγκοσμίως, δήλωσε ότι δεν θα δέχεται πλέον φορτίο που σχετίζονται με τη λίστα κυρώσεων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

 

Το αλουμίνιο σημείωσε άλμα 12% αυτή την εβδομάδα, τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου παρουσίασε την τρέχουσα εκδοχή του συμβολαίου το 1987. Την Παρασκευή, οι τιμές υποχώρησαν από το υψηλό 6ετίας καθώς το μέταλλο σημείωσε πτώση κατά 1,7% και διαμορφώθηκε στα 2.285 δολάρια ανά μετρικό τόνο.

 

"Όλοι έχουν αναγκαστεί να εξετάσουν πολύ προσεκτικά την υπόθεση του αλουμινίου", δήλωσε η Fiona Boal, της Fulcrum Asset Management, με έδρα το Λονδίνο, που έχει υπό διαχείριση 7 δισ. δολάρια. "Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιον κίνδυνο μετάδοσης εδώ και αρκετά χρόνια".

 

Οι αναλυτές της ICBC Standard Bank δήλωσαν ότι δεν αναμένουν ξαφνική έλλειψη πρωτογενούς αλουμινίου παγκοσμίως, αλλά θεωρούν ότι θα υπάρξει αντίκτυπος στα περιφερειακά ασφάλιστρα και στις πιο εξειδικευμένες αγορές επόμενου σταδίου.

 

"Το πώς ακριβώς οι εταιρείες αεροδιαστημικής, συσκευασιών, ηλεκτρονικών και, σε κάποιο βαθμό, αυτές των αυτοκινήτων που έπαιρναν υλικό από τη Rusal θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα είναι επί του παρόντος πολύ ασαφές", ανέφεραν οι αναλυτές.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....