Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:45 - 13/03/18

«Ναι μεν αλλά» ο ΣΕΒ στην Αχτσιόγλου

 

Θετικός, αλλά με πολλούς αστερίσκους, εμφανίστηκε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομήχανων (ΣΕΒ) στη συνάντηση για τα εργασιακά, που πραγματοποίησε νωρίτερα με την αρμόδια υπουργό, Έφη Αχτσιόγλου.

 

 

Το ζήτημα του κατώτατου μισθού, αλλά και της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ήταν τα δύο θέματα που οι εκπρόσωποι του βιομηχανικού κόσμου της χώρας, εμφανίστηκαν θετικοί αλλά με προϋποθέσεις. Αντίθετα, η κυρία Αχτσιόγλου εισέπραξε την άρνηση του ΣΕΒ στο ζήτημα της ισχύς της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

 

Για το θέμα του κατώτατου μισθού, ο Σύνδεσμος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν έκρυψε την επιφυλακτικότητά του, μπροστά στο ενδεχόμενο να αυξηθεί το κατώτατο όριο, που σήμερα είναι 586 ευρώ μικτά και ειδικά για νέους έως 25 ετών, 511 ευρώ μικτές αποδοχές. Θα πρέπει, όπως τονίστηκε να το επιτρέπουν τα οικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και η όποια αύξηση να είναι τέτοια που να μην επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

 

Στο σκέλος της επεκτασιμότητας, οι αμφιβολίες που εκφράστηκαν εστιάζονται στο μηχανισμό της αντιπροσωπευτικότητας, που θέλει να δημιουργήσει το υπουργείο Εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Αχτσιόγλου έχει προαναγγείλει ότι ένας τέτοιος μηχανισμός θα μπορούσε να δημιουργηθεί υπό την «ομπρέλα» του συστήματος Εργάνη. 

 

Αναφορικά με την άρνηση του ΣΕΒ για την ισχύ της ευνοϊκότερης ρύθμισης, το υπουργείο Εργασίας επισήμανε ότι πρόκειται για θεσμοθετημένο μέτρο και δεν τίθεται ζήτημα τροποποίησής του.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....