Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

14/03/18

Ντράγκι: Η ποσοτική χαλάρωση θα τερματιστεί, μόνο όταν είμαστε σίγουροι για τον πληθωρισμό

 

Περισσότερες ενδείξεις για την άνοδο του πληθωρισμού περιμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τον επικεφαλή της  Μάριο Ντράγκι, δίνοντας το μήνυμα ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα βιαστεί να αλλάξει την πολιτική της.

 

 

Ο κ. Ντράγκι σε ομιλία του σήμερα στη Φρανφκούρτη επανέλαβε ότι η ΕΚΤ διαπιστώνει πως ο πληθωρισμός συγκλίνει προς τον στόχο του 2% και έχει πλέον μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ' ό,τι στο παρελθόν πως η σύγκλιση αυτή θα επιτευχθεί.

 

«Αλλά ακόμα χρειάζεται να δούμε περαιτέρω στοιχεία ότι οι δυναμικές του πληθωρισμού κινούνται στη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε σε ένα μήνυμα προς τις αγορές ότι η ΕΚΤ δεν σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στη νομισματική της πολιτική. «Σε αυτό το πλαίσιο η νομισματική πολιτική χρειάζεται υπομονή, επιμονή και σύνεση», τόνισε.

 

Ο Ντράγκι σημείωσε εξάλλου ότι τους τελευταίους μήνες η ΕΚΤ έχει επαναριθμήσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, προσαρμόζοντας την στάση της νομισματικής πολιτικής στο ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης.

 

Εμφανίστηκε παράλληλα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη εξελίσσεται «με ισχυρότερο ρυθμό απ ό,τι περιμέναμε και η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη έχει αυξηθεί».

 

«Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να πούμε πως τελείωσε η δουλειά μας. Υπάρχει μία ξεκάθαρη προϋπόθεση για να τερματίσουμε τις αγορές [περιουσιακών στοιχείων]: πρέπει να δούμε μια διατηρήσιμη προσαρμογή στην πορεία του πληθωρισμού προς τον στόχο μας, που είναι πληθωρισμός κάτω, αλλά κοντά στο 2% σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο» ανέφερε.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....