Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 17/02/17

Οι αλγόριθμοι αποδεικνύονται χρυσάφι στην επενδυτική κοινότητα

 

Η Flow Traders είναι μια χρηματιστηριακή που βασίζεται σε αλγόριθμους. Το εντυπωσιακό στην περίπτωσή της είναι ότι επί 31 συνεχόμενους μήνες δεν έχει καταγράψει ούτε μια ημέρα απωλειών, γεγονός που την τοποθετεί στη λίστα με τους μεγαλύτερους νικητές του κλάδου, λόγω της εξάπλωσης των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs).

 

Πέρυσι, η Flow Traders πετύχαινε κέρδη κάθε μέρα, καθώς αύξανε τον όγκο των συναλλαγών της πάνω από 10% σε ημερήσια βάση τόσο σε Ευρώπη, όσο και σε ΗΠΑ. Η εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ πάντως, αν και ανακοίνωσε αύξηση 6% στον όγκο συναλλαγών παγκοσμίως, σημείωσε 28% μείωση στα ετήσια κέρδη. Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα από συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά ETFs, όπου η Flow κατέχει την πρώτη θέση, υποχώρησαν το 2016 κατά 14%, στα 158 εκατ. ευρώ. Αιτία, ο περιορισμός της μεταβλητότητας στις αγορές κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2016. Τα έσοδα της Flow από την αμερικανική αγορά αυξήθηκαν κατά 32%, στα 68 εκατ. ευρώ, καθώς η ολλανδική εταιρεία άρχισε να ενισχύει την παρουσία της στην εξωχρηματιστηριακή αγορά ETFs,, όπου λαμβάνουν χώρα και οι μεγαλύτερες συναλλαγές.

Τα έσοδα από την ασιατική αγορά υποχώρησαν το 2016 κατά 65%, εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η εταιρεία σε μια αγορά όπου η πλειονότητα των συναλλαγών συγκεντρώνεται στα χέρια των μεγαλύτερων επενδυτικών ταμείων. Η Flow ειδικεύεται σε συναλλαγές με ETFs που δεν έχουν μεγάλο όγκο συναλλαγών ή σε όσα είναι δύσκολη η αποτίμηση της αξίας - δύο κατηγορίες που προσφέρουν και τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

Η Flow Traders, πάντως, δεν είναι η μόνη χρηματιστηριακή που χρησιμοποιεί αλγόριθμους και έχει πετύχει επί μεγάλο χρονικό διάστημα να διενεργεί συναλλαγές χωρίς να έχει οικονομικές απώλειες. Τον Φεβρουάριο του 2015 η αμερικανική εταιρεία Virtu Financial Inc, η οποία επίσης βασίζεται σε αλγόριθμους για τη διενέργεια συναλλαγών, είχε αποκαλύψει ότι είχε οικονομική ζημία μόνο μία ημέρα στη διάρκεια των πρώτων έξι ετών λειτουργίας της.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....