Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 14/03/18

Οι μεγάλες αλλαγές των αγορών

 

Ενώ πολλοί επενδυτές με σταθερό εισόδημα μπορεί να επικεντρώνονται σε επιλογές των υψηλότερων μακροπρόθεσμων αποδόσεων του Δημοσίου, υπάρχει μια μείζων αλλαγή σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις: στις χρηματαγορές των ΗΠΑ.

 

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, το επιτόκιο της διατραπεζικής συναλλαγής στο Λονδίνο, γνωστό ως Libor, και τα επιτόκια για τα γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου είναι σε επίπεδα που δεν έχουν εμφανιστεί από το 2008. Η κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για πιο σφικτή πολιτική, αποτελεί το πλαίσιο για την αύξηση, αλλά μια συμπληρωματική δύναμη πίσω από την αύξηση αυτή τη χρονιά προέρχεται από τον κατακλυσμό της προσφοράς, καθώς τα ελλείμματα των ΗΠΑ διευρύνθηκαν.

 

Το υψηλότερο βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού έχει συνέπειες για τους επενδυτές αλλά και για τις τράπεζες, οι οποίες βρίσκουν ότι πληρώνουν για να δανειστούν μέσω της διατραπεζικής αγοράς, καθώς ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν μετρητά.

 

"Είμαστε σε ένα νέο πρότυπο", δήλωσε ο Jerome Schneider, επικεφαλής του γραφείου βραχυπρόθεσμων επενδύσεων και χρηματοοικονομικής, της Pacific Investment Management Co. "Η σαφής εστίαση στην αγορά είναι αυτό, από το οποίο θα προκύψει αυξημένη ζήτηση για την κάλυψη αυτής της προσφοράς".

 

Το Υπουργείο Οικονομικών ανέβαλε τις πωλήσεις χρεογράφων αυτό το τρίμηνο: Η καθαρή έκδοση αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από γραμμάτια. Το Υπουργείο Οικονομικών αύξησε την πώληση χρεογράφων διάρκειας 4 εβδομάδων στα 65 δισεκατομμύρια δολάρια, από 15 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα το έτος.

 

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....