Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 13/10/17

Οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι και το επόμενο στοίχημα για την κρίση

 

 

Όπως αποκάλυψε το Bloomberg, λιγότερο από μια δεκαετία μετά την τελευταία μεγάλη τραπεζική κρίση, η Goldman Sachs Group Inc. και η JPMorgan Chase & Co. προσφέρουν στους επενδυτές έναν νέο τρόπο να στοιχηματίσουν για την επόμενη κρίση.

 

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, οι δύο χρηματοπιστωτικοί γίγαντες προσφέρουν τώρα συναλλαγές σε παράγωγα που επιτρέπουν στους επενδυτές να στοιχηματίζουν υπέρ, ή εναντίον τραπεζικών ομολόγων υψηλού κινδύνου που οι οικονομικές ρυθμιστικές αρχές μπορούν να εξαφανίσουν εάν ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αντιμετωπίσει προβλήματα. Άλλοι σχεδιάζουν επίσης να αρχίσουν να δημιουργούν αγορές πάνω στα συμβόλαια, γνωστές ως «total return swaps», σύμφωνα με τον Max Ruscher, διευθυντή πιστωτικών δεικτών της IHS Markit Ltd. με έδρα το Λονδίνο.

 

Σε μια εποχή που οι χρηματοπιστωτικές αγορές αγωνίζονται από το ένα υψηλό στο άλλο και ακόμη και ο φετινός βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας αναρωτιέται δυνατά για τη συμπεριφορά των επενδυτών, η εξέλιξη είναι ταυτόχρονα ένδειξη του εντυπωσιακού παγκόσμιου αγώνα για επενδυτικές αποδόσεις και μεγάλες ανησυχίες ότι οι επενδυτές μπορεί να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....